OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ο Juan Jose Lorenzo τεχνικός σύμβουλος στο τμήμα scouting...

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει  την πρόσληψη του Juan Jose Lorenzo στη θέση του τεχνικού συμβούλου στο τμήμα scouting της ομάδας μας.

Ο Juan Jose Lorenzo  έχει σημαντική εμπειρία στα τεχνικά τμήματα της Ρεάλ Βαγιαδολίδ και της Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν για 7 χρόνια τεχνικός  διευθυντής  στην Οσασούνα.

Ένα νέο ...όπλο στην «φαρέτρα» του πρόσθεσε ο Ολυμπιακός το μεσημέρι της Τρίτης στο τμήμα σκάουτινγκ. Για τον 36χρονο Ισπανό Χουάνχο Λορένθο ο λόγος.

Δεν του αρέσει να τον αποκαλούν  Χουάν Χοσέ:. «Έτσι θα με λένε όταν πάω 50 χρονών. Όλος ο κόσμος με γνωρίζει ως Χουάνχο», έχει δηλώσει ο ίδιος. Ο Χουάνχο Λορένθο λοιπόν, γεννήθηκε το 1976 και ξεκίνησε να δουλεύει ως δημοσιογράφος. Αφού πήρε το δίπλωμά του από το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα, δούλεψε στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER της πόλης του, Βαγιαδολίδ. Ανέλαβε τον προγραμματισμό του αθλητικού τμήματος στο σταθμό και το 1999 έγινε το δεξί χέρι του τεχνικού διευθυντή της ομάδας της πόλης, Ραμόν Μαρτίνες, ο οποίος τον πήρε μαζί του το 2003 στη «μεταγραφή» που έκανε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Πριν προχωρήσεις σε μεταγραφές, πρέπει πρώτα να αναλύσεις την αγορά», συνηθίζει να λέει. Τον Οκτώβριο του 2003, μετακόμισε στην ομάδα όπου έμελλε να παρουσιάσει το σημαντικότερο έργο της καριέρας του...

Στην Οσασούνα πρόσφερε τις υπηρεσίες του για διάστημα επτά ετών κια μάλιστα συνέπεσε με την έξοδο του ισπανικού συλλόγου στα σαλόναι των ομίλων του Champions League και στην εξαιρετική της πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.

Είχε επιφορτιστεί κυρίως με τον σχεδιασμό όλων των τμημάτων της ομάδας και όχι μόνο την πρώτη.Είχε ως πρωταρχικό σκοπό να «βγάλει» η ομάδα παίκτες μέσα από τα σπλάχνα τηςκαι να αναδειχθούν με τη σταδιακή πρόοδό και την στελέχωσή τους στην πρωτη ομάδα.

Την πρώτη διετία του σπατάλησε 7 εκατομμύρια για μεταγραφές, δίνοντας τη μερίδα του λέοντος στον Πάμπλο Γκαρσία. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα όμως, κατάφερε να ισορροπήσει τα οικονομικά του συλλόγου, ξεκαθαρίζοντας ότι η Οσασούνα δεν είναι Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα. Την σεζόν 2005/06, η ομάδα της Παμπλόνα τερμάτισε στην τέταρτη θέση, πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα και τη Βαλένθια και εξασφάλισε τη έξοσό τους στο Champions League.

Η Οσασούνα είχ εδημιουργήσει επί δικής του παρουσίας το προφίλ ενός αρκετά ανταγωνιστικού συνόλου, έχοντας να επιδείξει στο πούσιο βιογραφικό] του παίκτες όπως οι Πλασίλ, Καμούνιας και  Παντιάνιν, ενώ έχει συνδεθεί και με το πέρασμα από την ομάδα παικτών όπως ο Χουανφράν, ο Πάμπλο Γκαρθία, ο Σολδάδο, ο Εθκέρο, ο Μιλόσεβιτς και ο Πορτίγιο

Το χαρακτηριστικό του ίδιου ήταν η οργάνωση και η ενημέρωση για τους παίκτες-πιθανούς στόχους, μία δουλειά που αποτελούσε συνεχή συλλογή στοιχείων και ταξίδια για να τους παρακολουθήσει από κοντά.

Στο τέλος του 2008, ο προπονητής Θιγάνδα άφησε τη θέση του στον πάγκο της Οσασούνα στον Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο και κάπου εκεί έφτασε το τέλος για τον Λορένθο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απομάκρυνσή του από την ομάδα προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του κόσμου.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Τενεριφη, όπου όμως δεν τα πήγε καλά. Ανέλαβε στα τέλη του 2010 , ενώ εκείνη είχε ήδη υποβιβαστεί, με στόχο να την ανεβάσει πάλι κατηγορία, αντικαθιστώντας τον Σαντιάγο Γιορέντε. Δεν κατάφερε όμως να πετύχει. Κακό ξεκίνημα υπό την ηγεσία του Αρκονάδα, αλλαγή προπονητή με τον Μανδιά να έρχεται, αντικατάσταση με τον Τάπια υπό τις ευλογίες του Λορένθο, καθώς πίστευε πολύ στο έργο του και θαύμαζε τη δουλειά του στην Μπέτις και τέλος ο Νταβίντ Αμαράν. Και πάλι όμως, η Τενερίφη δεν κατάφερε να σωθεί και έπεσε στην τρίτη κατηγορία. Ο ίδιος αποχώρησε, έχοντας συν τοις άλλοις προβλήματα με το μπάτζετ ενόψει Segunda B.

Επόμενη δουλειά του, έμελλε να είναι στην Ελλάδα και στον Ολυμπαικό, όπου αναμένετια να σηκώσει «βαρύ» φορτίο, με σκοπό να ανεβάσει το προφίλ του κορυφαίου ελληνικού συλλόγου.

Λατρεύει τα βιβλία του Ισπανού συγγραφέα Μιγέλ Ντελίμπες, ακούει πολλή μουσική, ενώ δεν κρύβει ότι η Ρεάλ Βαγιαδολίδ αποτελεί την αγαπημένη του ομάδα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons