OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 89-64...

Μάτια δεν «έβγαλε», αλλά πήρε τη νίκη ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ με σκορ 89-64, στην πρεμιέρα της Α1.

Για 25 λεπτά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έβαλε δύσκολα στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ωστόσο ο Έισι Λο στο τρίτο δεκάλεπτο το… πήρε πάνω του, δίνοντας στους «ερυθρόλευκους» το πρώτο φετινό ροζ φύλλο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με 17 πόντους τελείωσε το ματς ο Αμερικανός, με τον Παπανικολάου να προσθέτει άλλους 15.

Το ματς

Πιο πολύ ως… αγγαρεία έβλεπαν οι παίκτες του Ολυμπιακού το ματς με τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» στηρίζοντας κυρίως στις εμπνεύσεις των Άντιτς και Σπανούλη, με τη διαφορά να είναι υπέρ τους, αλλά να μην έχει ανοίξει αρκετά. Περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν στο 16-10, με τους φιλοξενούμενους να φέρνουν το ματς στα ίσα (16-16). Την αστοχία των δύο ομάδων στη συνέχεια, έλυσε ο Περπέρογλου, ο οποίος διαμόρφωσε –στο τέλος- το σκορ στο 18-16. Τρομερή αστοχία από τους πρωταθλητές, οι οποίοι μετρούσαν 0/5 τρίποντα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τρέξει λίγο στο παρκέ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάει ξανά στο +6 (26-20). Η αντίδραση του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν ένα καλάθι, με το οποίο μείωσε σε 26-22, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να «πατούν το γκάζι» και να κάνουν –με το κάρφωμα του Χάινς- το 33-24. Ωστόσο, οι καλά διαβασμένοι παίκτες των φιλοξενούμενων έκαναν ένα σερί 7-0, φέρνοντας τη διαφορά στο καλάθι (33-31), με το σκορ του πρώτου ημιχρόνου να διαμορφώνεται στο 41-35. Πάντως, σε ακόμη ένα παιχνίδι, οι αμυντικές αντιδράσεις των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν κακές με τον Χάτσερ, να βρίσκει με χαρακτηριστική ευκολία τους Καλλέ και Τσαϊρέλη, στην «ερυθρόλευκη» ρακέτα.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου είχαν… υπνωτίσει για τα καλά τους αντιπάλους τους, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται κοντά στο σκορ, στο μεγαλύτερο μέρος του τρίτου δεκαλέπτου (45-41). Όμως, η απάντηση του Ολυμπιακού ονομαζόταν Έισι Λο. Ο Αμερικανός το ανέλαβε… προσωπικά και με δικούς του πόντους έφερε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (59-48), για πρώτη φορά στο ματς. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει στο υπέρ τους 63-51.

Το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί, με τον Ολυμπιακό όχι μόνο να συντηρεί τη διαφορά του, αλλά να την πηγαίνει και πάνω από τους 20 πόντους (78-56). Ο Σούλης Μαρκόπουλος απέσυρε στον πάγκο τους βασικούς, με τα τελευταία λεπτά να ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Τελικά, οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης πήραν το πρώτο ροζ φύλλο στη φετινή Α1, επικρατώντας με σκορ 89-64 και πλέον το μυαλό τους ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη και το ματς με την Αναντολού Εφές, για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 41-35, 63-51, 89-64.

Ολυμπιακός (Mπαρτζώκας): Χάινς 8 (7ριμπ.), Λο 17 (1), Άντιτς 7, Σπανούλης 11 (1), Περπέρογλου 4, Ντόρσεϊ 3 (7 ριμπ.), Σλούκας 5, Μαυροειδής 5, Γκετσεβίτσιους 5, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 15 (1), Μάντζαρης.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 15 (1τριπ., 5ασ.), Κασελάκης, Μακ Γκραθ 9 (1), Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 10, Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 3, Παπαδόπουλος 6, Καλλές 6, Χαριτόπουλος 10, Λιάπης, Αμπαράς.

http://www.sport-fm.gr/



Μπαρτζώκας: «Ο Χάινς μας έδειξε το δρόμο»...
 
 Ως παράδειγμα προς μίμηση, για τη σοβαρότητα που δείχνει σε κάθε ματς ανεξαρτήτου αντιπάλου, έφερε τον Κάιλ Χάινς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά τη νίκη (89-64) του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως στο ρόστερ του έχει 14 ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να παίξουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα.

«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, στον κ. Μαρκόπουλο. Πάντα σοβαρός και πάντα σοβαρή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κακή διάθεση και κακές συνεργασίες, αλλά ήταν και ο αντίπαλος πάρα πολύ καλός. Στη διάρκεια βελτιωθήκαμε, είχαμε καλύτερες συνεργασίες, καλύτερες άμυνες και αν είχαμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην άμυνα θα είχαμε καλύτερη αμυντική συγκομιδή», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Δεν είναι ματς προετοιμασίας αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος, αυτό είναι λάθος. Δεν υπάρχει αυτό. Ο Παναθηναϊκός πέρσι έχασε το πρωτάθλημα από την ήττα στην Καβάλα. Πάντα κοιτάμε το επόμενο ματς, αυτό που έρχεται με την Εφές εκτός έδρας ένα πάρα πολύ δύσκολο. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που αντιμετωπίζουν όλα τα ματς το ίδιο. Αυτό κάνει πάντα ο Κάιλ Χάινς, μας έδειξε τον δρόμο για τη νίκη. Πρέπει να βλέπουμε μόνο τον εαυτό μας, είναι εύκολο να βρίσκουμε δικαιολογίες. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας, αν καθόμαστε και λέμε δεν έχουμε χρόνο για τον Παναθηναϊκό δεν είναι σωστό, έχουμε 14 ποιοτικούς παίκτες για δύο ματς την εβδομάδα. Η Κάχα Λαμποράλ πήγε στην Κανάρια μετά από δύο παιχνίδια».

Για τη μικρή συμμετοχή του Τζόι Ντόρσεϊ: «Ο Ντόρσεϊ είχε μια ενόχληση στη μέση από τη χθεσινή προπόνηση, γι' αυτό δεν έπαιξε πολύ. Σε κάθε παιχνίδι, έχουμε πεντάδες τακτικής και προσαρμοζόμαστε στον αντίπαλο. Εμείς έχουμε παίκτες που μπορούν να παίζουν από 0 ως 30 λεπτά».

Για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων: «Θέλω να πω για άλλη μια φορά πως αυτό είναι δουλειά άλλων. Αν ρωτάς εμένα, μακάρι να είχαμε μπάσκετ από το πρωί ως το βράδυ. Θα ήθελα να δω και ΚΑΟΔ-Πανιώνιος και Κολοσσός-Ρέθυμνο. Αλλά είναι επιλογή άλλων. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αρκετά εμπορικοί και νομίζω έγινε με αυτό το σκεπτικό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έπαιζε ρόλο ότι δεν είχε ματς η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτή η ομάδα κέρδισε τη συμπαράσταση των φιλάθλων της. Δεν είναι έξτρα πίεση, διαφωνώ. Η πίεση υπάρχει έτσι και αλλιώς. Είναι καλό που έρχεται στο γήπεδο, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τον αντίπαλο».

Με τη σειρά του, ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε: «Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στην άμυνα. Ευχαριστούμε τον κόσμο πάρα πολύ, δεν θέλω να προχωρήσω και να μιλήσω για το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας, προπόνηση-προπόνηση και παιχνίδι με το παιχνίδι ξεχωριστά».

Για τον Στράτο Περπέρογλου: «Είχα πει και από τις πρώτες μέρες πως δεν βοηθάει μόνο την ομάδα, αλλά βοηθάει και εμένα να βελτιωθώ στην άμυνα, στην επίθεση και σε χαρακτήρα. Μόνο κέρδη και οφέλη για εμένα αυτό».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons