OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ολυμπιακός - Κάχα Λαμποράλ 85-81...

Ο Ολυμπιακος΄"λύγισε" την αντίσταση της μαχητικής Κάχα μπροστά σε 7.000 οπαδούς του με 85-81 στην πρεμιέρα του στη φετινή Ευρωλίγκα.

Με το δεξί άρχισε τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης δύσκολα της Κάχα με 85-81.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν σε πολύ καλή βραδιά τους Γιώργο Πρίντεζη, Στράτο Περπερογλου, οι οποίοι είχαν... αντίθετη άποψη από τον εξαιρετικό Ματσέι Λάμπε των Βάσκων και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, λοιπόν σημείωσαν την πρώτη τους νίκη για φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην προσπάθεια να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους στην Ευρώπη.

Ο Σαν Εμετέριο δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό στο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι με άμυνα γρανίτη ξέφυγαν στο ημίχρονο, με τον Λάμπε να δίνει το προβάδισμα στην Κάχα. Παρόλα αυτά, στην τέταρτη περίοδο οι "ερυθρόλευκοι" πήραν μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλει στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τον ρυθμό του και κατάφερε με τον Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και δύο διαδοχικά τρίποντα από τον Τζόι Ντόρσεϊ οι "ερυθρόλευκοι" θα περάσουν μπροστά με 8-3, δείχνοντας να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Η Κάχα, όμως θα προσπαθήσει να ηρεμήσει το ματς και με... αντεπίθεση διαρκείας θα προηγηθεί.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δυσκολευόντουσαν να βρουν τρόπο να πλησιάσουν στο καλάθι των Βάσκων, οι οποίοι βρέθηκαν περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου μπροστά στο σκορ με 18-21. Οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν, αλλά τελικά θα βρεθούν με τη λήξη της πρώτης περιόδου στο -5 (18-23).

Πάτησε γκάζι...

Τα πράγματα, πάντως άλλαξαν ραγδαία στο δεύτερο δεκάλεπτο... Οι πρωταθλητές Ευρώπης πίεσαν την Κάχα, η οποία όταν δεν είχε τη μπάλα στα χέρια του ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο δυσκολευόταν να περάσει στο μισό του γηπέδου. Ο Ολυμπιακός "άνοιξε" με διαδοχικά σουτ την άμυνα των Βάσκων και με τον Γιώργο Πρίντεζη θα προηγηθεί με 32-29.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα σκοράρει μόνο από τη γραμμή των βολών, με τους "ερυθρόλευκους" να συνεχίζουν να... βομβαρδίζουν το καλάθι των φιλοξενούμενων με τρίποντα από Σπανούλη, Περπέρογλου και Σλούκα.

Με αυτόν τον τρόπο η ψαλίδα θα ανοίξει ακόμα περισσότερο για τον Ολυμπιακό που ήταν πραγματικά καταιγιστικός στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης θα κάνει το ντράιβ μπροστά από τον Μπιέλιτσα και θα σημειώσει το 45-37, επιβάλλοντας το παιχνίδι της ομάδας.

Έτσι, οι "ερυθρόλευκοι" θα καταφέρουν να κλείσουν το ημίχρονο με προβάδισμα 11 πόντων (48-37, πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό η διαφορά στο ματς) απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ που δεν μπορούσε να βρει λύσεις και να προβληματίσει τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Πέρασε μπροστά με Λάμπε!

Στην τρίτη περίοδο, όμως τα πράγματα θα αλλάξουν και πάλι. Οι Βάσκοι με αιχμή τον Ματσέι Λάμπε θα καταφέρουν να ροκανίσουν γρήγορα την διαφορά. Ο Όλεσον θα ρίξει την διαφορά στους πέντε πόντους (51-46), ενώ ο Λάμπε θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα στους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει με τρίποντο του Στράτου Περπέρογλου να μείνει κοντά στο σκορ. Ο Γιώργος Πρίντεζης θα καταφέρει να ισοφαρίσει σε 62-62, αλλά οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα είναι εκείνοι που θα καταφέρουν να κλείσουν την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 65-66.

Οι δύο ομάδες στο τέταρτο δεκάλεπτο θα συμβαδίζουν στο σκορ. Οι Πειραιώτες, όμως με τη βοήθεια του κόσμου τους και τον Τζοι Ντόρσεϊ θα μπορέσουν έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης να περάσουν μπροστά με 71-68, σε ένα σημείο όπου ο Ιβάνοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ για να ηρεμήσει τους παίκτες του.

Οι "ερυθρόλευκοι" με τον Κάιλ Χάινς να αναλαμβάνει δράση κάτω από το καλάθι (4-0 σερί από τον Αμερικανό) ξέφυγαν με 77-72 στο 36', ενώ ο Πέρο Άντιτς ένα λεπτό αργότερα θα ανεβάσει την διαφορά στους επτά πόντους για τους γηπεδούχους με εύστοχο σουτ τριών πόντων (80-73). 

Ο Σκοπιανός 1:58'' πριν το τέλος της αναμέτρησης θα καρφώσει εντυπωσιακά και θα πετύχει το 82-73 για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ερτέλ, όμως 42 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή θα μειώσει σε 82-78 για την Κάχα Λαμποράλ. Ο Σλούκας με τρίποντο θα επαναφέρει την ηρεμία (85-78) στον Ολυμπιακό που θα φτάσει στην πρώτη του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα με 85-81, παρά τις προσπάθειες του Ερτέλ (6 διαδοχικούς πόντους στο τελευταίο μισό λεπτο...).

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 48-37, 65-66, 85-81.

 Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (6 ριμπάουντ, 2 κλεψ), Λο 4, Άντιτς 9, Σπανούλης 16 (6 ασιστ), Περπέρογλου 14, Ντόρσεϊ 7, Σλούκας 6, Μαυροειδής 1, Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης

Κάχα Λαμποράλ(Ιβάνοβιτς): Νοτσιόνι 11, Σονσέκα, Καμπέθας 9, Σαν Εμετέριο 11, Ερτέλ 6 (5 ασιστ), Όλεσον 13, Λάμπε 18, Ν. Μπιέλιτσα 11, Κοσέρ 2

 http://www.sport24.gr

Στην έλλειψη επίσημων αγώνων από τους παίκτες του Ολυμπιακού παρά το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στα μέσα Οκτώβρη αλλά και στο άγχος της πρεμιέρας, απέδωσε ο Κώστας Παπανικολάου την δύσκολη νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ.

Ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» τόνισε: «Κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Είχαμε άγχος και αυτό είναι σημαντικό γιατί φτάσαμε στα μέσα Οκτώβρη και παίζαμε ουσιαστικά το πρώτο μας παιχνίδι. Δεν έγινε η έκπληξη ευτυχώς. Όσο για τους πόντους στην άμυνα πρέπει να το δουλέψουμε. Η Κάχα είναι αθλητική ομάδα και στηρίζεται στην επίθεση. Λίγο αυτό, λίγο ότι δεν ήμασταν έτοιμοι, μας πήγε εκεί. Το θετικό είναι ότι ήρθε η νίκη».

Όσο για τα προβλήματα που έβγαλε στο παιχνίδι του ο πρωταθλητής Ευρώπης, τόνισε: «Αυτό που δεν έγινε σε μεγάλο βαθμό ήταν η αντιμετώπιση στα πικ εν ρολ των ψηλών της Κάχα. Όμως ξέραμε ότι αν παίξουμε καλά στην άμυνα και τρέξουμε θα βρίσκαμε πόντους είτε στον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό είτε σε δευτερεύοντα»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons