OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε το 3ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο της Σχολής του Ολυμπιακού...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού που έλαβαν χώρα στο Προπονητικό Κέντρο του Ρέντη.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου των «ερυθρόλευκων»:

«Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 3ου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, που διεξάχθηκε στο Προπονητικό Κέντρο Αγ. Ι. Ρέντη με τη συμμετοχή των Προπονητών και υπεύθυνων των Σχολών μας από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η διοργάνωση του Σεμιναρίου υπό την Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, είχε ως στόχο την ενημέρωση των προπονητών των Σχολών για τη μεθοδολογία με την οποία θα πρέπει να γίνεται η εκπαίδευση των νεαρών αθλητών μας πανελλαδικά αλλά και στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Στην αρχή του Σεμιναρίου, ο ποδοσφαιριστής της πρώτης ομάδας Αριέλ Ιμπαγάσα παρακολούθησε μέρος των συνεδριών, χαιρέτισε τους συμμετέχοντες και τόνισε τη σημασία της προσπάθειας που γίνεται από τον Ολυμπιακό στην Ακαδημία και στις Σχολές για την ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών.

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας, κύριος Bernd Storck και τα στελέχη της Διεύθυνσης Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ανέλυσαν και παρουσίασαν σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο στο γήπεδο, τις μεθόδους αξιολόγησης, προπόνησης, εκγύμνασης και τεχνικής κατάρτισης ποδοσφαιριστών ηλικίας 5-15 ετών.

Οι προπονητές κ.κ. Χαράλαμπος Ζελενίτσας, Μίλαν Παύλοβιτς, Νίκος Τοπολιάτης, Φώτης Παπαναγής, Κατερίνα Φαλίδα και ο γυμναστής κ. Θανάσης Ρωσσίδης, προετοίμασαν, παρουσίασαν και παρέδωσαν στους προπονητές των Σχολών, ειδικό ασκησιολόγιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες των αθλητών των Σχολών μας καλύπτοντας όλες τις πτυχές που αφορούν στην εκπαίδευση τους.

Επιπλέον οι προπονητές τερματοφυλάκων κ.κ. Βασίλης Αλεξούδης και Χρήστος Θεοδώρου εξήγησαν και παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις και ασκήσεις σχετικά με την εκγύμναση και προπόνηση της δύσκολης θέσης του τερματοφύλακα, ειδικά στις νεαρές ηλικίες.

Εκτός από το προπονητικό σκέλος τους Σεμιναρίου, οι συμμετέχοντας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πλήρως από την εργοφυσιολόγο και διατροφολόγο της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, κ. Μαρία Λυκομήτρου, για τις οδηγίες που πρέπει να παρέχουν στους γονείς των αθλητών μας σχετικά με την ορθή διατροφή τους, πριν αλλά και μετά από αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Επιπλέον το στέλεχος της Διεύθυνσης Ακαδημίας, κύριος Βασίλης Νάνος παρουσίασε τις σύγχρονες πρακτικές οργάνωσης, λειτουργίας και προβολής μιας Σχολής ποδοσφαίρου με βάση τις προδιαγραφές που ο Ολυμπιακός θέτει για τους συνεργάτες του.

Εκτενής αναφορά έγινε από τον Τεχνικό Σύμβουλο και Scout, κύριο Γιώργο Αμανατίδη για τις δοκιμές ποδοσφαιριστών στις εγκαταστάσεις των Σχολών μας, με στόχο τον εντοπισμό των ταλέντων που θα εντάσσονται στα αγωνιστικά τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού.

Στο κλείσιμο των εργασιών, ο κύριος Δομένικος Μασούλας ενημέρωσε τους υπεύθυνους και τους προπονητές μας για τις επόμενες προγραμματισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.

Ο προγραμματισμός που παρουσιάστηκε περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τις επισκέψεις εργασίας του επιτελείου του Ολυμπιακού σε όλες τις Σχολές, τη διεξαγωγή ημερίδων αθλητικής παιδοψυχολογίας και τις επισκέψεις των αθλητών και των γονέων από τις Σχολές στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης για την παρακολούθηση των εντός έδρας αγώνων της ομάδας μας.

Τέλος, ο κύριος Bernd Storck ευχαρίστησε του συμμετέχοντες για την παρουσία τους και κλείνοντας ανέφερε πως η Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου κάνει πράξη την άμεση συνεργασία και την παροχή τεχνογνωσίας προς στους συνεργάτες μας, προκειμένου να έχουν τα απαραίτητα εφόδια και την τεχνογνωσία για να εργαστούν και να διαπαιδαγωγήσουν τους αθλητές μας σύμφωνα με την μέθοδο του Ολυμπιακού.

Σχετικά με τη διεξαγωγή του Σεμιναρίου, ο κύριος Γιώργος Παύλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Θρύλος Α.Ε. δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός έχει βάλει ψηλά τον πήχη και δεν έχει ταβάνι. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να εξελίσσονται και οι προπονητές των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να τους παρέχουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλη έμφαση στις Σχολές, όχι μόνο διότι επιθυμούμε το ρόστερ της ομάδας να έχει πολλούς έλληνες ποδοσφαιριστές αλλά και επειδή θέλουμε να δώσουμε τη σιγουριά και την ασφάλεια στους γονείς, ότι τα παιδιά τους μαθαίνουν το αγαπημένο τους άθλημα με το σωστό τρόπο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons