OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ο Τζόι Ντόρσεϊ εξηγεί την χτεσινή φυγή του... Δεν παίζω με τέτοιους ανθρώπους...

Ο Τζόι Ντόρσεϊ στην πρώτη συνέντευξη του μιλάει αποκλειστικά στον Αντώνη Καλκαβούρα, αποκαλύπτοντας γιατί θέλει να φύγει και χαρακτηρίζει παρτάκηδες τους συμπαίκτες του!

Δεν είχαν περάσει καλά-καλά, ούτε δέκα λεπτά από την λήξη του αγώνα του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις, που βρήκε την λιθουανική ομάδα να παίρνει σπουδαία και πειστική νίκη (79-61) για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, όταν άνοιξε η πόρτα των αποδυτηρίων των «ερυθρολεύκων» για το καθιερωμένο πεντάλεπτο των δημοσιογράφων. Μπαίνοντας στα "ενδότερα" των πρωταθλητών, όσοι παίκτες δεν βρίσκονταν στο ντους, κάθονταν αποσβολωμένοι στις θέσεις τους, μη μπορώντας να αρθρώσουν λέξη για την πολύ κακή εμφάνισή τους, η οποία τους κόστισε την δεύτερη συνεχόμενη βαριά ήττα στην Ευρωλίγκα. 
Ο Τζόϊ Ντορσεϊ είχε μόλις βγει από το μπάνιο και καθώς ντυνόταν με πολύ απότομες και βιαστικές κινήσεις, κάποια στιγμή απευθυνόμενος προς στον A.C. Law, ακούστηκε να λέει : "I am done from here, man! I swear to God, I can't take it anymore!" (σ.σ.: δηλαδή "Εγώ τελείωσα από 'δω, φίλε! Το ορκίζομαι στον Θεό, δεν αντέχω άλλο!"). Κι όλα αυτά μπροστά στα μάτια τουλάχιστον τριών-τεσσάρων δημοσιογράφων, που είχαν μείνει πίσω από τις κάμερες και τα μικρόφωνα, γιατί εκείνη την ώρα έκανε δηλώσεις ο Γιώργος Πρίντεζης.
Μετά από λίγα λεπτά, ο 28χρονος Αμερικανός σέντερ (5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο και 2 λάθη), που παρεμπιπτόντως αγωνίστηκε 13'34" χωρίς να κάνει ούτε ένα σουτ (!), έφυγε πρώτος από τα αποδυτήρια και λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητό του, δεν αρνήθηκε να εξηγήσει στο gazzetta.gr τους λόγους της αγανάκτησής του...   
- Ξέρω ότι ίσως να μην είναι η κατάλληλη στιγμή, γιατί όπως παρατήρησα και στα αποδυτήρια είσαι πολύ "φορτωμένος"... Γιατί παρουσιάσατε αυτή την τόσο απογοητευτική εικόνα στο 2ο μέρος;
«Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον συγκεκριμένα αλλά..., έβλεπα την ήττα να έρχεται και μιλώντας με κάποιον στον πάγκο, όταν ο coach με έκανε αλλαγή, προς τα τέλη της 1ης περιόδου, είπα ότι "αν συνεχίσουμε έτσι, αυτή ομάδα θα μας τιμωρήσει"! Αν δεν κάνω λάθος, το σκορ τότε ήταν 14-6 (σ.σ.: 12-5) και παίζαμε πολύ ομαδικά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Κι ενώ για ένα δεκάλεπτο, είμαστε κυριολεκτικά "ο ένας για τον άλλον", ξαφνικά στην 2η περίοδο, όλοι έγιναν εγωιστές και γι' αυτό και η μορφή του αγώνα άλλαξε άρδην! Δεν ξέρω γιατί, αλλά από ένα σημείο και μετά, υποθέτω ότι όλοι άρχισαν να παίζουν σκεπτόμενοι τα στατιστικά τους και τον εαυτό τους, χωρίς να προσπαθούν στην άμυνα! Όπως κόντρα στην Εφές Πίλσεν! Φίλε, αυτός ο τρόπος παιχνιδιού δεν ανταποκρίνεται στην φιλοσοφία του Ολυμπιακού και δεν με εκφράζει καθόλου! Δεν μπορώ να παίζω με... τέτοιους ανθρώπους (σ.σ.: για την ακρίβεια "with people like that")!»
- Τι συμβαίνει το "inside game" του Ολυμπιακου; Γιατί αλήθεια η μπάλα δεν περνάει πολύ από τα χέρια σας; Γιατί δεν παίζετε σχεδόν καθόλου με post-up παιχνίδι; 
«Δεν θέλω να ρίξω ευθεία βολή προς τον coach, αλλά τα 'χω ξαναπεί... Ο ψηλός σου πρέπει να είναι ευτυχισμένος, αν του ζητάς να παίξεις σκληρή άμυνα! Κάποια στιγμή πρέπει να... ακουμπάει και την μπάλα καμιά φορά! Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που έζησα απόψε (σ.σ.: χθες) και όπως σου είπα, το έβλεπα να έρχεται!»
- Τελικά, όμως, όπως αποδεικνύεται, δεν ήταν μόνο απόψε (σ.σ.: χθες), αλλά τόσο στην Κωνσταντινούπολη αλλά σε έναν βαθμό και στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου η νίκη στο ντέρμπι, απλά "κάλυψε" την μέτρια εμφάνιση στην επίθεση... Τι συμβαίνει κατά τη γνώμη σου και ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλά; 
«Είναι απλά η φιλοσοφία του νέου coach, ο τρόπος με τον οποίο θέλει να παίζουμε! Το στυλ παιχνιδιού μας διαφέρει πολύ σε σχέση με πέρυσι και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν είμαι ευτυχισμένος! Αλλά, εγώ δεν τα παρατάω, γιατί είμαι μαχητής και πεισματάρης και θέλω να νικάω! Εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα στατιστικά και επέστρεψα μόνο και μόνο για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει και αυτή τη στιγμή δεν παίζουμε σαν ομάδα! Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και αυτό δεν μ' αρέσει καθόλου!»
- Ποιο ήταν το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας σου, που δεν επιχείρησες ούτε ένα σουτ;
«Δεν με απασχολεί τόσο πολύ αυτό, γιατί είμαι πιο πολύ αμυντικός παίκτης! Η καρδιά μου ανήκει στην άμυνα και όταν βλέπω τους συμπαίκτες να μην προσπαθούν σε αυτό το κομμάτι, τότε θυμώνω με όλους!»
- Πιστεύεις ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει; Γιατί ακόμη είναι πολύ νωρίς και βρισκόσαστε στο ξεκίνημα της εφετινής διαδρομής...
«Δεν ξέρω φίλε... Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ αναστατωμένος... Αύριο (σ.σ.: σήμερα), θα πρέπει να μιλήσω με τον coach, γιατί αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ απογοητευμένος από τον τρόπο που παίξαμε απόψε (σ.σ.: χθες)...»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons