OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Θύμισε… μαγεία ο Ζιοβάνι...

«Βλέπω συνεχώς την αγάπη του κόσμου και δεν μπορώ να τους ξεχάσω»… Ο Ζιοβάνι βρέθηκε στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 στην εκπομπή ‘’Μπαμ και Κάτω’’ και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την αγάπη των οπαδών του Ολυμπιακού. «Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα νιώθω ότι παίζω ακόμη ποδόσφαιρο», πρόσθεσε… Διαβάστε τι είπε για τον Ολυμπιακό, την Ελλάδα, την κόντρα Μέσι – Κριστιάνο Ρονάλντo, την εθνική Βραζιλίας και τι θα ήθελε να αλλάξει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. 

 Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Ζιοβάνι στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή "Μπαμ και Κάτω" με τους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη, την οποία και είχατε την ευκαιρία να δείτε σε live streaming από το www.sport-fm.gr

-για την αγάπη του κόσμου:
Δεν μπορώ να καταλάβω, παρά την απόσταση και τα τέσσερα χρόνια που λείπω, κάθε φορά που έρχομαι είναι σαν να παίζω ακόμη ποδόσφαιρο. Βλέπω την αγάπη του κόσμου και δεν μπορώ να τους ξεχάσω. Αυτό σημαδεύει την καρδιά ενός παίκτη. Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να βλέπω αυτή την αγάπη του κόσμου. Είναι τιμή να ακούω ότι ένας πατέρας έδωσε το όνομά μου στο γιό του.

Στόχος ήταν να έρθω και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον Ολυμπιακό. Αυτό που μένει είναι όλα αυτά τα μηνύματα που διαβάζω εδώ. Αυτό που βλέπω και πάλι εδώ. Το ποδόσφαιρο και τα πρωταθλήματα φεύγουν αλλά αυτό που μένει είναι η αγάπη των ανθρώπων και η φιλία.

Πραγματικά, έχω νιώσει ότι ο Θεός μου έχει δώσει ένα ταλέντο για να το μοιραστώ και να δώσω χαρά στον κόσμο. Ειδικά τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο κόσμος αυτές τις δύσκολες στιγμές. Αυτό είναι το χάρισμα μου. Είναι σημαντικό ποτέ να μην ξεχωρίζεις τους ανθρώπους. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Νιώθω πολύ ωραία. Να ξέρετε ότι σας αγαπώ».


-για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό:
«Μαθαίνω ότι δεν περνάει καλές στιγμές. Αλλά όμως όλα αυτά είναι μέσα στη ζωή. Είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουν και ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος και σίγουρα θα ανέβει».

-για το επίπεδο του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο και την εθνική Βραζιλίας:
«Βλέπω ότι –και στη Βραζιλία- ο κόσμος δεν χαίρεται το ποδόσφαιρο. Οι προπονητές κατεβάζουν την ομάδα για να μην χάσει με αποτέλεσμα να καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Αυτό συμβαίνει και στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας που έχει τόσο καλούς παίκτες και δεν μπορεί να δώσει το θέαμα που θα έπρεπε».

-για τον Νεϊμάρ:
«Είναι καλός παίκτης αλλά στην εποχή του Ροναλντίνιο υπήρχαν και άλλοι παίκτες που μπορούσαμε να τον συγκρίνουμε και άλλου εξίσου καλούς. Τώρα δεν υπάρχει άλλος και μπορούμε επικεντρώνουν όλοι σε αυτόν. Στο Μουντιάλ το 98 δεν ξέραμε ποιοι θα είμαστε στην Εθνική. Τώρα εδώ και δύο χρόνια γνωρίζουν από πριν ποιοι θα κληθούν».

-για τον τρόπο παιχνιδιού της Βραζιλίας: (Προσπαθεί να μειώσει την φαντασία για το αποτέλεσμα):
«Πραγματικά προσπαθούν αμέσως να βγάλουμε έναν παίκτη από την Βραζιλία για να πάρουν λεφτά. Και αυτός αλλάζει τον τρόπο που παίζει για να μπορεί να αγωνιστεί στην 11αδα. Για αυτό και στη Βραζιλία αγαπούν τον Νεϊμάρ. Παρά τις προτάσεις που είχε δεν δέχεται να πάει στην Ευρώπη και συνεχίζει στην Βραζιλία με αποτέλεσμα να προσφέρει στο θέαμα. Ο Νεϊμάρ δεν σκέφτεται να λεφτά. Σκέφτηκε μόνο πώς να παίξει για να προσφέρει θέαμα και χαρά στον κόσμο. Αυτό είναι πολύ δύσκολο».

-υπάρχει ταλέντο στην Βραζιλία:
«Ταλέντα πολλά. Όταν βλέπω ένα ταλέντο και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω όμως έρχονται οι μάνατζερ πιάνουν την οικογένειά του δίνουν σπίτι και δύο εκατ. στην οικογένειά του και έτσι εγώ δεν μπορώ να τον βοηθήσω. Γι’ αυτό και ο παίκτης –στη συνέχεια- μαλώνει με την ομάδα γιατί σκέφτεται το καλό του μάνατζερ. Ο παίκτης –πλέον- δεν εκτιμά τι θα γίνει στο μέλλον γιατί παίρνει πολλά λεφτά χωρίς να είναι και επαγγελματίας. Άρα ο παίκτης αρχίζει να παίζει για τα λεφτά. Χάνει το κίνητρο…

-Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο;
«Είναι δύο καταπληκτικοί παίκτες, αλλά ο Μέσι είναι ένα επίπεδο παραπάνω. Ο Μέσι παίζει για την ομάδα, ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Ο Ρονάλντο θέλει να παίξει και το μοντέλο. Ο Μέσι δεν το θέλει αυτό».

-τι θα ήθελε να αλλάξει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο:
«Θα άλλαζα όλους αυτούς που χαλούν τους ποδοσφαιριστές και δεν τους αφήνουν να κάνουν αυτό που μπορούν. Αυτούς θα άλλαζα».

-εάν το καλύτερο του γκολ ήταν αυτό στη Λεωφόρο:
«Είναι πραγματικά ένα πολύ ωραίο γκολ αλλά αυτό που το έκανε διαφορετικό ήταν πως το πέτυχα σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι».

-που του άρεσε να αγωνίζεται σε ποια θέση:
«Στη Βραζιλία χρησιμοποιούμε μόνο στο 4-4-2 με ρόμβο. Εγώ έπαιζα στην κορυφή του ρόμβου. Θυμάμαι κι εγώ τον Μπάγεβιτς… Ήθελε να αγωνιστούμε σε 4-3-3 και με ρώτησε που θα ήθελα να παίξω. Του απάντησα ότι ήθελα να παίξω μπροστά για να είμαι πιο κοντά στην περιοχή και στο γκολ»

-υπάρχουν 10άρια στο ποδόσφαιρο:
«Αυτό το συζητούν πολύ και στις εκπομπές στη Βραζιλία. Υπάρχουν παίκτες, ο Γκάνσο και ο Όσκαρ, αλλά ο προπονητής θέλει να παίζει μόνο με αμυντικά χαφ. Η Βραζιλία με τους μεγάλους παίκτες γι’ αυτό και έχει μείνει στην ιστορία. Δεν μπορεί να το ξεχάσει κανείς με πόσους –τέτοιους- παίκτες έπαιζε. Ο κόσμος το καλό δεν μπορεί να το ξεχάσει.

Μίλησαν ζωντανά στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για τον Ζιοβάνι:

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:
«Είναι δύσκολο να περιγράψεις τις στιγμές που έχω ζήσει έχοντας συμπαίκτη έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Ζιοβάνι. Είναι αξέχαστες οι στιγμές μαζί του. Ένας παίκτης σαν τον Ζιοβάνι δεν λείπει μόνο από την Ελλάδα αλλά από όλη την Ευρώπη. Όσο και να κοιτάξεις δύσκολα θα βρεις έναν παίκτη με τον ταλέντο του. Δεν είναι κομπλιμέντα αυτά. Δεν τα λέω για να τα πω. Είναι η αλήθεια. Είναι τα όσα ζήσαμε με τον Ζιο. Ήταν ο μόνος παίκτης που έφυγε και δάκρυσα», τόνισε ο «Τζόλε».

«Είναι χαρά μου που ακούω τον Τζόλε. Είναι τιμή μου που έπαιξα μαζί του. Με τη βοήθεια του και των άλλων συμπαικτών μας πετύχαμε ό,τι πετύχαμε, όχι μόνος μου. Και ναι είναι αλήθεια. Όταν πήγα να χαιρετήσω τον Τζόλε το είδα στα μάτια του πως είχε δακρύσει», απάντησε ο Ζιοβάνι

Πέτρος Κόκκαλης:
«Η αλήθεια είναι πως ήταν τεράστια χαρά που είχαμε τον Ζιοβάνι στον Ολυμπιακό. Ήταν μοναδικές στιγμές τα όσα ζήσαμε με αυτόν στο γήπεδο. Αγαπήθηκε και σίγουρα ήταν από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές.
Ήταν δύσκολη μεταγραφή για να την κλείσουμε. Αφού τα βρήκαμε περιμέναμε τον Ζιοβάνι. Ευτυχώς προσευχήθηκε και ο Θεός τον έφερε στον Ολυμπιακό»
, τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να το περιγράψω. Δεν ήξερες τι θα κάνει στο γήπεδο».

«Πέρασαν έξι χρόνια αξέχαστα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί και αυτός με βοήθησε να έρθω στον Ολυμπιακό» , απάντησε ο Ζιοβάνι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons