OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 61-79

Στο παρκέ του ΣΕΦ το βράδυ της Πέμπτης δεν εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός που νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό αλλά εκείνος που διασύρθηκε από την Εφές στην Τουρκία.

Έτσι η Ζαλγκίρις κατάφερε να τον ρίξει με άνεση στο καναβάτσο, να τον συντρίψει με σκορ 79-61 για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και να του βγάλει στην επιφάνεια τρομερά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση που δεν διόρθωσε μετά την βαριά ήττα στην Πόλη.

Μία μόλις νίκη στα τρία πρώτα ματς της διοργάνωσης για τους «ερυθρόλευκους» που την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται την Τσεντεβίτα.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα εμφανίστηκε αγνώριστη στο Φάληρο σε σχέση με το ματς κόντρα στους «πράσινους» για το πρωτάθλημα. Με τραγική άμυνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και επίθεση που βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα, είδε την Ζαλγκίρις να τον προσπερνά παίζοντας εξαιρετικά στο τρίτο δεκάλεπτο και μάλιστα σε πολύ μικρό διάστημα έχασε και την επαφή του με το σκορ με αποτέλεσμα να φτάσει σε αυτήν τη συντριβή από τους Λιθουανούς που έφτασαν το τρία στα τρία.

Ο Χάινς πέτυχε 15 πόντους αλλά έκανε πολλά λάθη που κόστισαν ενώ ο Σπανούλης βγήκε εκτός παιχνιδιού από την πολύ καλά προσαρμοσμένη πάνω του άμυνα. «Αγιάτρευτη» πληγή για τους Πειραιώτες οι 16 πόντοι του Πόποβιτς, περισσότεροι από τους οποίος σε πολύ κρίσιμα σημεία.

Δεν... κατέβηκε καν στο γήπεδο ο Ντόρσεϊ, που για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν απογοητευτικός και εκτός κλίματος αν και σήμερα δεν ήταν ο μοναδικός...

Το ματς:

Όσο έτρεχε… όλα καλά

Φουριόζος και με ξεκάθαρη διάθεση να τρέξει μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός. Το γρήγορο 8-0 ήταν αποτέλεσμα σωστής εκδήλωσης αιφνιδιασμών που είχαν όμως… αφετηρία την καλή άμυνα των «ερυθρόλευκων» και της καλής κυκλοφορίας της μπάλας. H Ζαλγκίρις πλήρωνε την αστοχία της ενώ η προσπάθεια να παίξει πικ εν ρολ και να εκμεταλλευτεί τον Λαβρίνοβιτς δεν της βγήκε. Στα τελευταία λεπτά όμως, έσφιξε την άμυνά της, δεν άφησε τους «ερυθρόλευκους» να τρέξουν όσο στην αρχή ενώ η είσοδος του Τζάαμπερ έκανε πιο… ζωηρή την επίθεση των Λιθουανών. Μάλιστα,προσπέρασαν με 14-13 και έχοντας 9-1 επιμέρους σκορ, λίγο πριν το τέλος της περιόδου. Εντέλει το φινάλε του δεκαλέπτου βρήκε την ομάδα του Μπαρτζώκα μπροστά με σκορ 17-14.

Κολλημένοι…

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο τεχνικός του Ολυμπιακού επέλεξε να παίξει με χαμηλό σχήμα (Χάινς, Πρίντεζη) ώστε να τρέξει ξανά η ομάδα του. Η Ζαλγκίρις όμως, με καλές επιλογές και τους Καουκένας, Τζάαμπερ σε καλή μέρα, έμενε σε απόσταση αναπνοής στο σκορ. Από την πλευρά των γηπεδούχων, ο Πρίντεζης είχε πάρει μεγάλο μερίδιο στο σκοράρισμα, είτε ποστάροντας είτε με σουτ όμως και πάλι η Ζαλγκίρις δεν… έμενε πίσω κάτι που έδειχνε το 31-28, 2΄ πριν το ημίχρονο. Οι προσωπικοί πόντοι του Σπανούλη με ωραίες προσπάθειες στο τέλος, έφτασαν στο 39-33 στο φινάλε του ημιχρόνου υπέρ του Ολυμπιακού που φαινόταν να ελέγχει το ματς χωρίς όμως να μπορεί να απομακρυνθεί.

Και η ζημιά… μεγάλωνε

Στα πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός έπαιξε με Ντόρσεϊ και Άντιτς στους ψηλούς για να ελέγξει τα ριμπάουντ και να τρέξει στο παρκέ. Οι επιστροφές της Ζαλγκίρις όμως ήταν καλές και έτσι περίπου στα μισά της περιόδου, το σκορ ήταν 42-42 με τους Λιθουανούς να έχουν κάνει ένα 7-0 σερί. Επιθετικά, η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε αποπροσανατολιστεί από την επιθετική άμυνα του αντιπάλους. Ο Τζάαμπερ συνέχισε να κάνει μεγάλη ζημιά και περίπου 4΄πριν το φινάλε, οι Λιθουανοί πέρασαν στο +4 (42-46) και μετά με δύο τρίποντα του Πόποβιτς πήγαν στο 45-52. Ο Σπανούλης επέστρεψε άμεσα στο παρκέ, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να δυναμώσει την άμυνά τους αλλά ο Πόποβιτς είχε βρει ρυθμό και ήταν το μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα των Πειραιωτών που στο φινάλε του δεκαλέπτου έμεινε στο -10 (49-59).

Πλέον δεν… μαζευόταν

Η Ζαλγκίρις μπήκε πολύ δυνατά και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη άμυνα του Ολυμπιακού και βρήκε εύκολους πόντους κοντά στο καλάθι για να φτάσει γρήγορα στο 49-64 (-15). Η περιφέρεια των «ερυθρολεύκων» δεν έβρισκε… στόχο με τίποτα και το «μπλακ άουτ» έμοιαζε να μην ξεπερνιέται. Το τρίποντο του Λαφαγιέτ έφτασε την διαφορά στους 22 για την φιλοξενούμενη ομάδα και ενώ για σχεδόν πέντε λεπτά ο Ολυμπιακός δεν είχε σκοράρει καν! Η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου έμοιαζε με εκείνη κόντρα στην Εφές Αναντολού. Η ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν υποχρεωμένη πλέον να ψάξει… μεγάλα σουτ. Δεν τα βρήκε ποτέ όμως και η Ζαλγκίρις έφτασε στη νίκη με σκορ 79-61. 


Τα δεκάλεπτα: 17-14, 39-33, 49-59, 61-79.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 15, Λο 1, Άντιτς 5, Σπανούλης 10(1), Περπέρογλου 2, Ντόρσεϊ, Σλούκας 2, Ντόρσεϊ, Σλούκας 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 12(1), Παπανικολάου 3(1), Μάντζαρης 11(2).

Ζαλγκίρις (Πλάθα): Ντάρντεν 8, Τζάμπερ 9(1), Πόποβιτς 16(3), Λαβρίνοβιτς 9(1), Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 3, Ντέλας 2, Κουζμίνσκας 4, Λαφαγιέτ 10(2), Καουκένας 8, Φουτ 7, Λαβρίνοβιτς 3.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons