OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 60-64

Για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια, ο Ολυμπιακός πήγε ως πρωταθλητής στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Παναθηναϊκό και όπως έδειξε στο ΟΑΚΑ με τη νίκη 64-60, είναι διατεθειμένος να μείνει στο θρόνο.

Ο ηγέτης Σπανούλης με 19 πόντους, με… υπαρχηγό τον Περπέρογλου που είχε 12, έδωσαν το ροζ φύλλο στους «ερυθρολεύκους» και την ευκαιρία να είναι το αφεντικό στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου.

Κάθε αρχή και… αγχωτική

Ντέρμπι από το ξεκίνημα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήγαιναν στις… σίγουρες λύσεις, δηλαδή, χτυπούσαν μέσα από τη ρακέτα και όχι από τα 6,75μ. Για περίπου τέσσερα λεπτά, το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό με το σκορ να είναι στην ισοπαλία (6-6). Όμως, σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έβαλαν το στοιχείο της δημιουργίας, με αποτέλεσμα να πάρουν «αέρα» έξι πόντων (6-12). Ο Αργύρης Πεδουλάκης επιστράτευσε τον Σχορτσανίτη από τον πάγκο, ωστόσο τόσο ο Ντόρσεϊ, όσο και ο Χάινς του έκαναν τη ζωή… δύσκολη. Όμως, το αντιαθλητικό φάουλ που έκανε ο Περπέρογλου στον Τσαρτσαρή, έδωσε την ευκαιρία στους «πράσινους» να κάνουν ένα γρήγορο 5-0 και να μειώσουν τη διαφορά στο καλάθι (14-16). Τελικά, αυτό δεν αποσυντόνισε αρκετά τους γηπεδούχους, οι οποίοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο υπέρ τους 18-14.

Παίζει και άμυνα ο Ολυμπιακός

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός με τους Σπανούλη και Περπέρογλου χτύπησε έξω από τα 6,75μ., φτάνοντας έτσι στο +7 (17-24). Ελλείψει Διαμαντίδη, ο οποίος αποσύρθηκε για να ξεκουραστεί, ο Ούκιτς ήταν αυτός που ανέλαβε το βάρος της επίθεσης. Ωστόσο, μία η αστοχία, μία η καλή άμυνα των Πειραιωτών, χάλασαν όλα τα σχέδια του Αργύρη Πεδουλάκη, με τους φιλοξενούμενους από την άλλη να φτάνουν -για πρώτη φορά στο ματς- τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (19-31). Η άμυνα από «γρανίτη» από τους «ερυθρολεύκους» συνεχιζόταν με αμείωτο ρυθμό, ενώ το προσωπικό… ρεσιτάλ του Σπανούλη διαμόρφωσαν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου στο 28-40.

Πήγε να γυρίσει, αλλά…

Αρκετό άγχος και για τις δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο. Από τη μία, ο Παναθηναϊκός έκανε λάθη στην επίθεση, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε θέση -λόγω της αστοχίας του- να αυξήσει την υπέρ του διαφορά, με το σκορ να είναι στο 30-40. Αυτό, όπως είναι φυσικό ωφέλησε τους «πράσινους» στη συνέχεια, οι οποίοι ροκάνισαν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, ύστερα από ώρα (34-40). Ωστόσο, το… μπλακ άουτ των «ερυθρολεύκων» έπαψε να ισχύει, με τους Παπανικολάου, Πρίντεζη και Λο να κάνουν το 34-48. Όπως, ξεκίνησαν, έτσι και τελείωσαν οι φιλοξενούμενοι το τρίτο δεκάλεπτο. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν έξυπνα την κατάσταση αυτή, καθώς με το υπομονετικό τους παιχνίδι, πήγαιναν στη γραμμή των ελεύθερων βολών, μειώνοντας σε 45-51, όμως το τρίποντο του Πρίντεζη με τη λήξη διαμόρφωσε το 45-54.

Δεν το έχανε ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει ρυθμό, στο τρίτο δεκάλεπτο και έτσι ξεκίνησε το τέταρτο. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να έχουν άγχος με το προβάδισμα που είχαν, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς σκορ για περίπου τρία λεπτά. Έτσι, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη ροκάνισαν εκ νέου τη διαφορά, κάνοντας το σκορ 45-54. Και πάλι όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις, φτάνοντας ξανά στο +10 (51-61). Όμως, τίποτα δεν είχε τελειώσει, καθώς οι «πράσινοι» με τις… παλιοσειρές Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή έκαναν το σκορ 57-61, δύο λεπτά πριν τη λήξη του ντέρμπι. Το -μεγάλο- τρίποντο του Παπανικολάου «ξεκόλλησε» τους φιλοξενούμενους (57-64), με τον «3D» να απαντά με τον ίδιο τρόπο (60-64). Στα εναπομείναντα λεπτά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν πολλές ευκαιρίες να μειώσουν (κυρίως με τον Λάσμε), αλλά ποτέ δεν το έκαναν… Έτσι, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι να ακουστεί η τελευταία κόρνα της γραμματείας, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το ροζ φύλλο με σκορ 64-60.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 28-40, 45-54, 60-64


Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Πάνκο, Ματσιούλις 6(1), Άρμστρονγκ, Ούκιτς 10, Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 10(2), Διαμαντίδης 19(3), Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 5(1), Άντιτς, Σπανούλης 19(2), Περπέρογλου 12(2), Ντόρσεϊ 4, Σλούκας, Μαυροειδής, Πρίντεζης 6(2), Παπανικολάου 9(1), Μάντζαρης 5(1).

 http://www.sport-fm.gr

Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

«Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν ήρθε πολύ νωρίς, όπου καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το πρόγραμμα», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι και ελέγξαμε απόλυτα το παιχνίδι, δημιουργώντας μεγάλες διαφορές. Στο δεύτερο μέρος άλλαξαν κάπως τα δεδομένα, περιμέναμε την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού που έγινε με κύριους άξονες τον Διαμαντίδη και τον Τσαρτσαρή. Η νίκη είναι σημαντική. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλό προπονητή και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Θεωρώ ότι κάνουμε καλό αμυντικό παιχνίδι κι αν προσέχαμε λίγο παραπάνω στην επίθεση, η διαφορά ίσως ήταν μεγαλύτερη για μας».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη διαφορά των βολών, κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως αιχμή για τη διαιτησία: «Ο Παναθηναϊκός σούταρε 17 βολές στο δεύτερο ημίχρονο κι εμείς καμία, κάτι που είναι αξιοσημείωτο».

Στη σωστή αντίδραση του Ολυμπιακού μετά τη βαριά ήττα από την Αναντολού Εφές στάθηκε ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη νίκη επίτου Παναθηναϊκού.

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας. Προερχόμασταν από ένα πολύ κακό αποτέλεσμα και δείξαμε χαρακτήρα. Αντεπεξήλθαμε σε ένα παιχνίδι που ήρθε πολύ νωρίς στη σεζόν. Δεν πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη σημασία στη νίκη, γιατί στο τέλος της σεζόν κρίνονται όλα. Στο πρώτο μέρος παίξαμε πολύ καλά, αλλά στο δεύτερο δεν ήμασταν το ίδιο συγκεντρωμένοι. Στο κρίσιμο σημείο κάποια παιδιά όπως ο Σπανούλης και ο Περπέρογλου πέτυχαν κάποια μεγάλα σουτ που έδωσαν ψυχολογία στην ομάδα. Συνεχίζουμε», ανέφερε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons