OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ο Μέσι σπάει όλα τα ρεκόρ...

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε 5-0 την Ράγιο Βαγεκάνο και ο Λιονέλ Μέσι έφθασε τα 301 γκολ στην πλούσια καριέρα του.

Οι εφημερίδες της Καταλωνίας Sport και Μundo Deportivo αφιέρωσαν τα πρωτοσέλιδα τους στο αγαπημένο παιδί των φιλάθλων των "μπλαουγκράνα" ενώ η Marca, υποτιμώντας το γεγονός, ασχολείται με το ματς της Ρεάλ με την Μαγιόρκα χαρακτηρίζοντας το υψηλού κινδύνου.

Ο Λιονέλ Μέσι φιγουράρει από χτες στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ όλων των εποχών της Πριμέρα Ντιβισιόν με 182 γκολ σε 223 παιχνίδια. 

Ο Λέο Μέσι συνεχίζει να γράφει ιστορία, σπάζοντας ρεκόρ και δημιουργώντας επιδόσεις, που όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο, θα φαντάζουν εξωπραγματικές. Αυτή τη φορά δεν κατέρριψε κάποιο παλιό ρεκόρ, αλλά έκανε το πρώτο βήμα για να γράψει ιστορία στην ίδια την ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν. Με τα δυο γκολ που πέτυχε εναντίον της Ράγιο την Κυριακή, έφτασε τα 182 στο ισπανικό πρωτάθλημα, ισοφάρισε τον Χουάν Άρθα και έκανε την είσοδό του στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ της Λίγκας.

Ο Αργεντίνος, μόλις στα 25 του χρόνια, μπήκε σε μια λίστα, η οποία νιώθει την «απειλή» του από την ένατη μέχρι και την πρώτη θέση. Αν συνεχίσει να «πυροβολεί» τις αντίπαλες εστίες με τους ρυθμούς που το κάνει τα τρία τελευταία χρόνια, τότε δεν αποκλείεται μέσα στην επόμενη σεζόν να ξεπεράσει και τους εννιά που βρίσκονται από πάνω του, να «θρονιαστεί» στην κορυφή και να φτιάξει μια επίδοση «από τη στρατόσφαιρα», όπως αρέσκονται οι Ισπανοί δημοσιογράφοι να χαρακτηρίζουν τα απίστευτα ρεκόρ του.

Πάντως φέτος, οι αριθμοί του μέχρι στιγμής δείχνουν ότι έχει βάλει σκοπό να ξαναφτάσει τα 50 τέρματα που πέτυχε στο περσινό πρωτάθλημα. Άρα δεν είναι καθόλου απίθανο να πλησιάσει σε απόσταση βολής την πρώτη πεντάδα στο τέλος της σεζόν και του χρόνου να βάλει πλώρη για το μυθικό ρεκόρ του Τέλμο Θάρα, ο οποίος σημείωσε 252 γκολ την 15ετία 1940-1955 (σε 278 αγώνες), όλα με τη φανέλα της Αθλέτικ του Μπιλμπάο. Ο Μέσι χρειάστηκε 223 παιχνίδια για να πετύχει τα 182 τέρματά του, όλα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons