OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (Χολέμπας 43')




Ζαρντίμ VS Τσιώλης

Με συνταγή "Emirates" παρέταξε την ομάδα του ο Λεονάρντο Ζαντίμ, ξεκινώντας αμυντικά χαφ τους Μανιάτη και Σιόβα. Τερματοφύλακας ήταν ο Κάρολ, σέντερ μπακ οι Κοντρέρας-Μανωλάς, αριστερά ο Χολέμπας, δεξιά ο Μοδέστο, στο κέντρο ήταν ο Ιμπαγάσα, αριστερά στην επίθεση ξεκίνησε ο Αμπντούν, αριστερά ο Μασάντο και στην κορυφή της επίθεσης επέστρεψε ο Τζιμπούρ αντί του Μήτρογλου.

Από την άλλη πλευρά, ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε το σύστημα 4-2-3-1. Την εστία του Αστέρα υπερασπίστηκε ο Φούλοπ, στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Μπαρτολίνι με τον Σανκαρέ, αριστερά ο Φορμίκα, δεξιά ο Κουρμπέλης, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Ουσέρο και Αλβάρεζ. Σε ρόλο επιτελικού μέσου ήταν ο Ντε Μπλάσις, αριστερά στην επίθεση ο Ράγιος, δεξιά ο Ναβάρο και σέντερ φορ ήταν ο Περόνε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Πειραιώτες να έχουν την κυκλοφορία της μπάλας και τον έλεγχο του ματς, όμως σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Αστέρα. Ο Σάκης Τσιώλης είχε στήσει εξαιρετικά την ομάδα του και ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στους Αρκάδες που είχαν κλείσει κάθε διάδρομο και πίεζαν πολύ και μάλιστα από ψηλά.

Αστέρας στην ανασταλτική λειτουργία και στην τακτική

Έτσι λοιπόν, το πρώτο 20λεπτο πέρασε με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά να μην μπορούν να φτάσουν εύκολα κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι έπεφταν αμέσως σε όποιον είχε την μπάλα, το πρέσινγκ ήταν ασφυκτικό και έτσι ο Τζιμπούρ γινόταν αποδέκτης της μπάλας σε σπάνιες περιπτώσεις. Το επιθετικό πλάνο των γηπεδούχων έμοιαζε να μπάζει σε αντίθεση με του Αστέρα, που έψαχνε ευκαιρία να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Οι μοναδικές στιγμές που... καρδιοχτύπησαν οι Αρκάδες ήταν από στημένες φάσεις. Η αρχή έγινε στο 20' όταν ο Μασάντο εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Φούλοπ να διώξει σε κόρνερ, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα (28'), ο Σιόβας βρέθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, όμως η κεφαλιά του δεν ήταν καλή και κατέληξε άουτ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε τα επόμενα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να έχει μια ακόμη χαμένη ευκαιρία από στημένη φάση με άστοχη κεφαλιά του Μοδέστο (31') και άλλη μια του Σιόβα που κόντραρε σε αντίπαλα σώματα (35'). Η μοναδική στιγμή που ο Ολυμπιακός απείλησε τους αντιπάλους τους και δεν ήταν από στημένη φάση έλαβε χώρα στο 41' με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Ιμπαγάσα έξω από την περιοχή που μπλόκαρε ο Φούλοπ.

Ο Χολέμπας έδωσε τη λύση από στημένη φάση (1-0)

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα βρει τις δύο ομάδες στο 0-0, οι Πειραιώτες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ από στημένη φάση. Μόνο έτσι μπορούσε να σκοράρει σήμερα ο Ολυμπιακός. Ο Ιμπάγασα εκτέλεσε ένα φάουλ με πάσα στον Χολέμπας, εκείνος έκανε ένα ευθύβολο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας ανακούφιση στους Πειραιώτες. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν είναι να απειλήσουν με σουτ του Ναβάρο, που όμως πέρασε άουτ και έτσι το 1-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου, κόντρα στη ροή του ματς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Αρκάδες να πιέζουν και τον Ολυμπιακό να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές. Στο 50' ο Χολέμπας είχε πέσει στη μια μεριά του γηπέδου, ο Ιμπαγάσα στην άλλη και ο Ζαρντίμ έκανε τους αντικατέστησε γρήγορα με Τοροσίδη και Φουστέρ, ενώ για μια φάση οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 9 παίκτες! Ο "Τόρο" αγωνίστηκε λοιπόν ως αριστερό μπακ, όπως σε κάποια παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας.

Κακό θέαμα και γκρίνια

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Αστέρας ήταν το ίδιο προσεκτικός και προσηλωμένος στην άμυνα, όμως έβγαινε σε κάθε ευκαιρία στην επίθεση και απειλούσε την εστία του Κάρολ. Τρανό παράδειγμα η κεφαλιά του Σανκαρέ στο 62' που πέρασε άουτ, αλλά και ένα άστοχο σουτ του Περόνε στο 68ο λεπτό. Το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στη μεσαία γραμμή, με τις δύο ομάδες να μην έχουν ρυθμό και το θέαμα να είναι άσχημο.

Η κακή εικόνα του Ολυμπιακού έφερε αποδοκιμασίες από τον κόσμο, που ζητούσε από την ομάδα να ανέβει και να δείξει τον πραγματικό της εαυτό. Αυτό έκανε και ο Ρόι Κάρολ βάζοντας τις φωνές στους συμπαίκτες του. Οι φωνές βέβαια δεν έπιασαν τόπο και το σκηνικό δεν άλλαζε.

Το δοκάρι έφερε αποδοκιμασίες

Η αγανάκτηση των φιλάθλων του Ολυμπιακού κορυφώθηκε στο 83' όταν ο Καλαντζής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κάρολ και ο Αστέρας έφτασε μια ανάσα από το 1-1. Ο κόσμος άρχισε να ξεσπά και να ζητά από τον Ζαρντίμ να κάνει κάποια αλλαγή, κάτι που συνέβη στο ίδιο λεπτό, με τον Μήτρογλου να παίρνει τη θέση του Μήτρογλου.

Οι Αρκάδες δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και έδειχναν πως δεν πρόκειται να τα παρατήσουν μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Ο κόσμος έφυγε πολύ νωρίτερα από το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης και οι παίκτες του Ολυμπιακού πιο πολύ σπαταλούσαν τον χρόνο παρά έπαιζαν ποδόσφαιρο.

Στις καθυστερήσεις, ο Μήτρογλου είχε την ευκαιρία να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα το ματς, όμως ο Φούλοπ έδιωξε το σουτ του και ο Αστέρας έκανε τις τελευταίες του προσπάθειες για να μην φύγει ηττημένος.

Αδύναμος κρίκος

Η επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού που επί 90 λεπτά ήταν ανύπαρκτη. Οι Πειραιώτες ήταν σε κακή μέρα και δεν είχαν λύσεις για να αντιμετωπίσουν την ασφυκτική άμυνα του Αστέρα. Οι Αρκάδες είχαν κλείσει καλά τις πτέρυγες προς την εστία τους και αποδείχθηκε πως χωρίς τον Ιμπαγάσα, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να φτιάξει παιχνίδι από το κέντρο. Κακή εικόνα που έφερε πολύ γκρίνια και αποδοκιμασίες στις εξέδρες. Αν δεν ήταν και οι στημένες φάσεις, οι "ερυθρόλευκοι" δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες και σίγουρα δεν θα πετύχαιναν γκολ.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ίσως την χειρότερη φετινή του εμφάνιση αλλά ο Χολέμπας τον έσωσε από την γκέλα και ήρθε το τελικό 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, μέσα σε αποδοκιμασίες, σφυρίγματα και γκρίνια.

Στο πρώτο μέρος, το έργο των παικτών του Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν πολύ δύσκολο, αφού ο Αστέρας ήταν εξαιρετικά στημένος στην άμυνα, είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους και το πρέσινγκ σε όποιον είχε την μπάλα ήταν ασφυκτικό. Έτσι λοιπόν, το θέαμα ήταν κακό, ο ρυθμός επίσης, οι ευκαιρίες ελάχιστες, όμως παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 43' με τον Χολέμπας, έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Το δυνατό σημείο των "ερυθρολεύκων" στη σημερινή αναμέτρηση ήταν δίχως αμφιβολία τα στημένα και μόνο έτσι θα έμπαινε η μπάλα στα δίχτυα. Ήταν φανερό αυτό και αποδείχθηκε με το γκολ του Ελληνογερμανού.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο δεν προσέφερε θέαμα...

Ημίχρονο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης. Μπροστά στο σκορ 1-0 οι "ερυθρόλευκοι", έπειτα από το γκολ του Χολέμπας στο 43'.

43' Ο Ιμπαγάσα "πάτησε" τη μπάλα για τον Χολέμπας σε εκτέλεση φάουλ και ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού εξαπέλυσε μία αριστερή "βολίδα", με τη μπάλα να ξετινάζει τα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Φούλοπ.  1-0

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρατάσσει τον Ολυμπιακό με τους εξής 11: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Αμπντούν.

Μετά την ευρωπαϊκή του εμπειρία, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα και υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, στο «Γ. Καραϊσκάκης» (20:30/ Novasports 1). Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες, μετά την ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό, ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με τους τρεις «μεγάλους» με την αναμέτρηση του Φαλήρου.

Ολυμπιακός:

Το παιχνίδι με την Άρσεναλ ανήκει στο παρελθόν. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει μόνο… επιστροφές να αντιμετωπίσει, αφού Βασίλης Τοροσίδης και Ραφίκ Τζεμπούρ επιστρέφουν και παίρνουν θέση στο αρχικό σχήμα.

Πιο συγκεκριμένα ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να ξεκινήσει και τον Μήτρογλου αλλά και τον Τζεμπούρ στο αρχικό σχήμα, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να είναι οι Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Κοντρέρας, Μοντέστο, Μανιάτης, Ιμπαγάσα και Αμπντούν.

Στη 19μελή αποστολή συμπεριλαμβάνονται οι: Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Χολέβας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Γκρέκο, Τάτος, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Τζεμπούρ, Μασάντο, Κοντρέρας.

Αστέρας:

Από την δική του πλευρά ο Αστέρας Τρίπολης θέλει να αποφύγει τα περσινά δεδομένα και την βαριά ήττα με σκορ 7-2, ενώ θα προσπαθήσει να κάνει την… «ζημιά» στους «ερυθρόλευκους».

Ο Σάκης Τσιώλης, είδε με ικανοποίηση τους Φούλοπ, Σανκαρέ και Πιπίνη να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή και να «λύνουν» τα χέρια του έμπειρου τεχνικού. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Σάββας Τσαμπούρης, ενώ στην Τρίπολη έμειναν και οι Αναστασόπουλος, Σαραντόπουλος, Έγκον και Γκάμπριελ. Αντίθετα, συμπεριλήφθηκαν οι Κωστούλας, Φραγκουλάκης και Μπακασέτας.

Αναφορικά με τα πλάνα του για την ενδεκάδα, το κενό του Τσαμπούρη θα καλύψει ο Κουρμπέλης. Πιο συγκεκριμένα ο Φούλοπ θα είναι στο τέρμα, ο Κουρμπέλης δεξιά, ο Πιπίνης αριστερά και οι Μπαρτολίνι και Σανκαρέ στο κέντρο της άμυνας. Οι Ουσέρο και Αλβάρες θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Ράγιος, Ντε Μπλάσις και Ναβάρο θα είναι πίσω από τον Περόνε.

Οι 20 παίκτες που επελέγησαν για την αποστολή είναι οι: Φούλοπ, Μπαντής, Γιαλούσης, Πιπίνης, Φορμίκα, Κωστούλας, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Καστέλς, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Καρντάσιο, Φραγκουλάκης, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Μπακασέτας, Περόνε, Καλαντζής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons