OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ 78-64

Μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού που τον έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός δεν ήταν διατεθειμένος να… σκοντάψει στη Ρόδο. Ανεβάζοντας στροφές στην τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του Κολοσσού με 78-64 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1, που ήταν και από τους δυσκολότερους αντιπάλους που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς εμφανίστηκαν κουρασμένοι στο πρώτο μέρος, δυσκολεύτηκαν από την καλή άμυνα των γηπεδούχων και βρέθηκαν στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 26-24. Στην τρίτη και τέταρτη περίοδο ωστόσο εμφάνισαν διαφορετικό πρόσωπο, προηγήθηκαν μέχρι και με 19 πόντους (38-57) και τελικά νίκησαν με 78-64.

Το ματς:

Ο Κολοσσός ήταν αυτός που προηγήθηκε στο Βενετόκλειο ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα περίπου τρία λεπτά που έμεινε χωρίς σκορ ο Ολυμπιακός. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ χωρίς να καταφέρει κανείς να ξεφύγει. Καλές άμυνες εκατέρωθεν αλλά και μεγάλη αστοχία με αμφότερους τους αντιπάλους να μετρούν στο πρώτο δεκάλεπτο -το οποίο και ολοκλήρωσαν ισόπαλοι (11-11)- 5/12 σουτ.

Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία των «θαλασσί» συνεχίστηκε και στην δεύτερη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη έδειχναν να μην έχουν την απαιτούμενη ενέργεια και παρότι προηγήθηκαν με 16-19 ο Λιακόπουλος δεν τους επέτρεψε να αυξήσουν τη διαφορά ισοφαρίζοντας σε 19-19. Έτσι οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με ισχνό προβάδισμα δύο πόντων 26-24, χάρις στο τρίποντο του Χάτεν.

Με πέντε πόντους του Γιώργο Πρίντεζη στην έναρξη του β΄μέρους ο Ολυμπιακός ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ (28-29) με τους Μπόικιν και Χάτεν να απαντούν αμέσως για τους γηπεδούχους (32-29). Άμεση ήταν η αντίδραση των «ερυθρολεύκων» που με τρίποντα των Λο, Παπανικολάου και Σπανούλη και ένα θεαματικό καλάθι του Ντόρσι έτρεξαν επιμέρους 11-1 και προηγήθηκαν με επτά πόντους (33-40). Ο Κολοσσός δυσκολευόταν στο σκοράρισμα, οι Πειραιώτες πίεσαν στην άμυνα έκλεψαν την μπάλα
και ακολούθησε νέο σερί 8-0 με το οποίο ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο με αέρα 13 πόντων (35-48).

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς εκτόξευσαν τη διαφορά στους 19 πόντους (38-57) την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με προσπάθειες από τα 6,75μ. να ξαναμπούν στο ματς. Και τα κατάφεραν καθώς με επιμέρους 13-3 μείωσαν στους 9 (51-60) και λίγο αργότερα στους 8 (59-67). Όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν χωρίς δυσκολία στο 78-64.

Τα δεκάλεπτα: 11-11, 26-24, 35-48, 64-78

Κολοσσός (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 9 (3), Χάτεν 16 (2), Πάνος, Γεωγαλλής, Ασημακόπουλος 5 (1), Μπόικιν 16 (3), Χαρίσης 6, Τσάμης 7 (1), Χόπσον 5, Κομποδιέτας, Αυγενικός, Αγγελάκος

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 7, Λο 10 (1), Άντιτς 6, Σπανούλης 10 (8 ασίστ), Ντόρσι 8 (6 ριμπάουντ), Κέσελ, Γκετσεβίτσιους, Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 11 (1)

 «Κερδίσαμε δίκαια»

Στα δύο διαφορετικά πρόσωπα που εμφάνισε στο παρκέ του Βενετοκλείου o Ολυμπιακός στη νίκη του επί του Κολοσσού, στάθηκε ο κόουτς των «ερυθρόλευκων», Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός τόνισε ότι η ο ομάδα του νίκησε δίκαια καθώς στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλύτερη από τους αντιπάλους της, όμως στο ημίχρονο δεν έπαιξε μπάσκετ.

«Παίξαμε εντελώς διαφορετικά στα δύο ημίχρονα. Στο πρώτο φαινόταν πως ήμασταν υπό πίεση. Δεν ξέρω για ποιο λόγο ήμασταν έτσι. Έχω ιδιαίτερη εκτίμηση στην ομάδα του Κολοσσού και στον τρόπο που αγωνίζεται. Έπαιξε καλά και στο Σ.Ε.Φ. και στο σημερινό παιχνίδι. Ο πρώτος μας στόχος ήταν να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό του Κολοσσού και τα εύκολα καλάθια. Ο Κολοσσός είναι πρώτος στην Α1 στα κερδισμένα φάουλ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε μπάσκετ. Πετύχαμε μόλις 24 πόντους, έπαιξε και ο Κολοσσός καλή άμυνα. Εμείς όμως πρέπει να βλέπουμε μόνο τους εαυτούς μας. Ίσως να έφταιγε και η ώρα του αγώνα, διεξήχθη νωρίς», είπε ο προπονητής των Πειραιωτών και πρόσθεσε:

«Στο β’ ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι, δώσαμε πολλές ασίστ και κερδίσαμε δίκαια. Ο Κολοσσός, όπως είχα πει και στο Σ.Ε.Φ. είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει σύγχρονο μπάσκετ και του εύχομαι καλή συνέχεια. Ο Κολοσσός πρέπει να παίξει στην Ευρώπη, θα είναι καλό για το μπάσκετ. Υπάρχουν βέβαια κι άλλα θέματα που θα πρέπει να κοιτάξει. Εγώ εύχομαι να παίξει πάντως στην Ευρώπη».

Από την πλευρά των παικτών, ο Τζόι Ντόρσι, σχολίασε: «Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε ένα πάρα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι. Πιεστήκαμε ουσιαστικά χωρίς λόγο στο πρώτο ημίχρονο. Κρατούσαμε πολύ την μπάλα και το σκορ πήγε πολύ χαμηλά. Στο β’ ημίχρονο μπήκαμε πιο δυνατά, και σταματήσαμε τον αιφνιδιασμό του Κολοσσού, που ήταν και ο βασικός μας στόχος. Πασάραμε σωστά και τελικά πήραμε τη νίκη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons