OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

To όνειρο του Βαλβέρδε...

Παρά το 0-1 στην Μόσχα, ο Βαλβέρδε κρατάει χαμηλούς τόνους. Όσο και αν δεν το "φωνάζει" όμως, το μεγάλο του όνειρο είναι να φτάσει ψηλά στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό, καθώς πιστεύει στην ομάδα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, συγκρατημένος και ψύχραιμος. Σπάνια εξωτερικεύει τα συναισθήματα του και δεν αφήνει τον εαυτό του εύκολα να παρασυρθεί από το αποτέλεσμα.

Στην "παγωμένη" Μόσχα, όμως, ο Ισπανός τεχνικός αφέθηκε και πανηγύρισε έξαλλα τόσο το γκολ του Νταβίδ Φουστέρ, όσο και την απόκρουση του Ρόι Κάρολ στο πέναλτι. Όσοι ζουν τα τελευταία χρόνια τον Ερνέστο Βαλβέρδε από κοντά, επεσήμαναν πως δεν τον έχουν ξαναδεί να πανηγυρίζει τόσο έντονα νίκη του Ολυμπιακού. Διότι είναι γεγονός πως με το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ένας ευτυχισμένος και περιχαρής άνθρωπος, ο οποίος δεν έκρυβε την ικανοποίηση του για το πολύτιμο "διπλό" που πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές του επί της Ρουμπίν Καζάν στην Ρωσία. Ήταν συνεχώς χαμογελαστός, μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του, ενώ τόνισε πως έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια τους, καθώς έπαιξαν το ποδόσφαιρο κυριαρχίας που θέλει να βλέπει από εκείνους.

Ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε εξευρωπαΐζεται. Παίζει για το θετικό αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε έδρα στην Ευρώπη, επιδιώκει να επιβάλλει τον ρυθμό του σε κάθε παιχνίδι και δεν κρατάει παθητική στάση. Ναι μεν λειτουργεί αρμονικά στην άμυνα, αλλά δεν παίζει στο μισό γήπεδο, ψάχνοντας τρόπο ώστε να "κλέψει" τα ματς. Αντιθέτως, χτυπάει στα ίσα τον κάθε αντίπαλο, τον κοιτάει στα μάτια, έχει προσανατολισμό, κάνει "κουμάντο" στον χώρο της μεσαίας γραμμής και αξιοποιώντας τους ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς που διαθέτει κάνει ευκαιρίες, απειλεί, σκοράρει και παίρνει μεγάλες νίκες, είτε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", είτε μακριά από το σπίτι του.

Και αυτή η εικόνα αρέσει και έχει αφήσει ικανοποιημένο τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Έτσι ονειρεύεται και θέλει να βλέπει τον -δικό του- Ολυμπιακό ο Ισπανός τεχνικός. Και μπορεί να έχει πει κατά την διάρκεια της σεζόν, αρκετές φορές, πως ο πρώτος και μεγάλος στόχος των ερυθρολεύκων είναι το πρωτάθλημα, αλλά το δικό του μεγάλο όνειρο είναι η ευρωπαϊκή καταξίωση. Ο 48χρονος προπονητής των Πειραιωτών πιστεύει πολύ στην φετινή ομάδα του. Του αρέσει το υλικό που έχει στα χέρια του και απολαμβάνει να το βλέπει να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, με τους παίκτες του να βγάζουν στο χορτάρι όλα αυτά τα οποία δουλεύουν στο Ρέντη: Πίεση ψηλά, καλό passing-game, αυτοματισμούς, συνεργασίες, πρεσάρισμα στον αντίπαλο και δημιουργία φάσεων στην αντίπαλη εστία.

Όταν ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός από τη συνέχεια του Champions League, ο Ερνέστο Βαλβέρδε απογοητεύτηκε, όχι μόνο από τον "πικρό" τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός, αλλά και επειδή η ομάδα του πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, αποδεικνύοντας πως έχει θέση ώστε να βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης. Ήξερε καλά, βέβαια, πως το επίπεδο στο C.L. είναι πολύ υψηλό, οπότε το να περάσει η ομάδα η ομάδα από τους "16" στους "8" θα ήταν πολύ δύσκολο. Στην άλλη διοργάνωση, όμως, γνωρίζει πως η ομάδα του μπορεί να τα καταφέρει. Από την στιγμή, λοιπόν, που οι Πειραιώτες πέρασαν στο Europa League και ύστερα την κλήρωση που έγινε (με Ρουμπίν Καζάν στους "32" και τον νικητή Ζάλτσμπουργκ-Μέταλιστ στους "16"), ο Ισπανός τεχνικός πίστεψε πολύ στην ευρωπαϊκή διάκριση των ερυθρολεύκων σε αυτή την διοργάνωση. Το νιώθει πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει ψηλά και για αυτό πανηγύρισε έντονα το "διπλό" στην Μόσχα.

Διότι ξέρει πολύ καλά και εκείνος πως αυτή η εκτός έδρας νίκη στην Μόσχα φέρνει τον Ολυμπιακό πολύ κοντά στην πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης. Όντας σοβαρός, μετρημένος και πάντα προσεκτικός στις δηλώσεις του, θέλησε να κρατήσει και πάλι χαμηλούς τόνους, επισημαίνοντας πως η υπόθεση πρόκριση δεν έχει ακόμη κριθεί. Άλλωστε, υπάρχει και ο επαναληπτικός στη Φάληρο στις 23 Φεβρουαρίου και σε καμία περίπτωση οι παίκτες του δεν θα πρέπει να υποτιμήσουν τους Ρώσους. Οι Πειραιώτες σαφώς και είναι φαβορί για να περάσουν, τόσο λόγο του "διπλού" που πέτυχαν, όσο και γιατί διαθέτουν ένα καλύτερο σύνολο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πάνε χαλαρά στην ρεβάνς. Και για αυτόν τον λόγο ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να κρατήσει προσγειωμένους τους ποδοσφαιριστές του.

Έχει ένα όνειρο όμως, όπως είπαμε: o δικός του Ολυμπιακός να φτάσει πολύ ψηλά στο Europa League. Το βλέμμα του, οι σκέψεις του, φτάνουν στα προημιτελικά του θεσμού και από εκεί και πέρα όπου μας βγάλει αυτό το ταξίδι. Δεν θα τον ακούσετε, βέβαια, να αποκαλύπτει αυτή την μεγάλη του -ευρωπαϊκή- φιλοδοξία, καθώς είναι από τους ανθρώπους που σιχαίνεται τα μεγάλα λόγια και αρέσκεται στις πράξεις. Καλά κάνει πάντως. Βήμα-βήμα, από αγώνα σε αγώνα και τα καλύτερα έρχονται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons