OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 88-81 ΤΕΛΙΚΟ...

Ο ΟΣΦΠ θέλει νίκη με πάνω από δύο πόντους κόντρα στην Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ για να προκριθεί στους «8» της Ευρωλίγκας. Υπάρχουν λόγοι που δείχνουν πως θα τα καταφέρει... 
 Η ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζει τους Τούρκους για την έκτη και τελευταία αγωνιστική του Τοπ - 16 της Ευρωλίγκας. Με νίκη δύο πόντους διαφορά και πάνω προκρίνεται στους «8». Με νίκη με έναν πόντο διαφορά ή ήττα αποκλείεται.

Το sday.gr εξηγεί τους «8» λόγους πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «8» της Ευρωλίγκας

Οι Τούρκοι η ειδικότητά του


1.Έχει πάρει το... κολλάι των Τούρκων. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αντιμετωπίσει τρεις τουρκικές ομάδες φέτος. Φενέρμπαχτσε Ούλκερ, Εφές Αναντολού και Γαλατάσαραϊ. Τις δύο πρώτες τις νίκησε άνετα μέσα στο ΣΕΦ (81-74 και 83-65 αντίστοιχα). Μάλιστα, από την πρώτη είχε χάσει με μεγάλη διαφορά στην Κωνσταντινούπολη (86-70), αλλά στο γήπεδό του είχε επικρατήσει σχετικά άνετα.
Έχει θετικό πρόσημο. Τρεις νίκες και δύο ήττες σε πέντε αναμετρήσεις. Στην έκτη ελπίζει πως θα συνεχίσει την... παράδοση.

«Κάστρο» το ΣΕΦ

2.Στο ΣΕΦ είναι πολύ καλύτερος από ότι εκτός έδρας. Χαρακτηριστικό ότι έχει χάσει μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μια ομάδα αχτύπητη στη φετινή Ευρωλίγκα και το φαβορί για την κατάκτησή του τροπαίου. Σε επτά παιχνίδια στο Νέο Φάληρο έχει έξι νίκες, από τις οποίες οι τρεις με διψήφια διαφορά πόντων.

Μπορεί και την διαφορά

3.Κερδίζει και με διαφορές στον Πειραιά. Καταφέρνει και επιιβάλλει τον ρυθμό του. Μόνο με την Κάχα Λαμποράλ έκανε... θρίλερ το ματς, χάνοντας στο τέλος μια διαφορά ασφαλείας και επικρατώντας μόλις με δύο πόντους (84-82). Η αμέσως επόμενη είναι οι επτά πόντοι με «Φενέρ» (81-74), όπως προαναφέρθηκε και Μπιλμπάο (88-81).

Έχει βαριά φανέλα

4.Μπορεί φέτος ο Ολυμπιακός να έχει δεχθεί μεγάλη κριτική για την απόδοσή του και ειδικά στην αρχή της σεζόν, ωστόσο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνεχώς στους «8». Η φανέλα του στην Ευρώπη είναι βαριά σε αντίθεση με αυτή της Γαλατάσαραϊ, η οποία δεν έχει την παράδοση των «ερυθρόλευκων».

Έχει ιδανικό μέντορα

5.Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι χρόνια στο... κουρμπέτι. Ξέρει πως να αντιμετωπίζει καταστάσεις και αγώνες τέτοιας κρισιμότητας, αλλά πάνω από όλα πως να ετοιμάσει αγωνιστικά και ψυχολογικά τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ένας Ολυμπιακός που είναι πολύ νεανική ομάδα και μπορεί να αγχωθεί παραπάνω εξαιτίας του «πρέπει» της αναμέτρησης.

Η εμπειρία μπορεί να υπερισχύσει

6.Οι έμπειροι θα... καλύψουν τους μικρούς. Ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας του Ολυμπιακού μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί την πίεση που υπάρχει για την κατάκτηση της νίκης κόντρα στην Γαλατάσαραϊ σε ένα παιχνίδι τελικό. Ωστόσο, κάποιοι μπαρουτοκαπνισμένοι παίκτες έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν τους νέους. Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης είναι μερικοί από αυτούς και το έχουν κάνει πολλάκις φέτος.

Μαθαίνει σιγά σιγά...

7.Παιχνίδια που πήγαιναν στον πόντο ο Ολυμπιακός τα έχανε στην... κόψη του ξυραφιού στην αρχή της χρονιάς. Σιγά σιγά το διόρθωσε αυτό, βελτίωσε την απόδοση του και έδειξε να μαθαίνει από τα λάθη του. Χαρακτηριστικά ματς αυτά με Κάχα Λαμποράλ και Καντού σε Ισπανία και Ιταλία στην πρώτη περίπτωση και Εφές Αναντολού και Παναθηναϊκό (για την Α1) στη δεύτερη.

Δεν χάνει... διπλά

8. Δεν υπάρχει ομάδα φέτος που να έχει νικήσει δύο φορές φέτος τον Ολυμπιακό με μοναδική εξαίρεση την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία μοιάζει αχτύπητη στην φετινή Ευρωλίγκα. Εξάλλου, τα ίδια... έπαθε και ο Παναθηναϊκός που είναι ο εν ενεργεία πρωταθλητής Ευρώπης. Αυτό δείχνει ότι οι Πειραιώτες μελετούν καλά τον αντίπαλο και δύσκολα θα την... πάθουν ξανά από την Γαλατάσαραϊ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons