OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το Χάρκοβο...

Το Χάρκοβο ή Χάρκιβ (από το ουκρανικό: Харків, [ˈxɑrkiw][1]) ή Χάρκοβ (από το ρωσικό: Харьков) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Σοβιετικής Ουκρανίας, και σήμερα διοικητικό κέντρο της περιφέρειας (oblast) Χάρκοβ, καθώς και διοικητικό κέντρο της επαρχίας Χάρκοβ (raion) εντός της περιφέρειας. Η πόλη βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας. Το 2006 ο πληθυσμός της ήταν 1,461,300.[2]

Το Χάρκοβο είναι μείζον πολιτισμικό, επιστημονικό, εκπαιδευτικό, μεταφορικό και βιομηχανικό κέντρο της Ουκρανίας. Η βιομηχανία του ειδικεύεται κυρίως στην παραγωγή μηχανών. Υπάρχουν εκατοντάδες βιομηχανίες στην πόλη. Ανάμεσά του και οι παγκοσμίως γνωστές όπως το Σχεδιαστικό Γραφείο Μορόζοφ, το Εργοστάσιο Αρμάτων Μαλίσιεφ, η Χάρτρον (κατασκευάστρια αεροδιαστημικών και πυρηνικών ηλεκτρονικών) και η Τουρμποάτομ (παραγωγός στροβίλων).

Υπάρχει στην πόλη υπόγειος σιδηρόδρομος (μετρό) με μήκος δικτύου 35 χιλιόμετρα και 28 σταθμούς. Ένα γνωστό αξιοθέατο τη πόλης είναι η Πλατεία Ελευθερίας (Площа Свободи, γνωστή παλαιότερα ως Πλατεία Ντζερζίνσκι), η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη πλατεία στην Ευρώπη και 7η στον κόσμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons