OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΝΑΠΟΛΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0...Και τώρα τα κεφάλια μέσα και δουλειά...

Ο Ολυμπιακός κράτησε τη χειρότερη εμφάνισή του σε φιλικό προετοιμασίας για το τέλος, αφού είχε αμυντικά προβλήματα, ειδικά στις στημένες φάσεις, γνωρίζοντα ςτην ήττα με 3-0 από την Νάπολι. Καλός επιθετικά στο δεύτεορ μέρος. 'Άτυχος που δεν πέτυχε τουλάχιστον ένα γκολ.

 Φανερά ανέτοιμος παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Νάπολι. Στο πιο δυνατό τεστ απέναντι στην Κυπελλούχο Ιταλίας οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν νωθροί και ηττήθηκαν με 3-0 από τη ιταλική ομάδα, προβληματίζοντας με την εν γένει τους εικόνα μία μόλις εβδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Τα πολλά αμυντικά κενά, αλλά και οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών έκαναν αισθητή την εμφάνισή τους σε βαθμό ανησυχητικό για τη εποχή.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζοντας πολλά αμυντικά κενά κυρίως στο δεύτερο μέρος έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά, ώστε να φτάσει στο επιθυμητό βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας.

Οι Πειραιώτες έδειξαν τρομερά προβλήματα στις στημένες φάσεις, όπως επίσης και στις επιστροφές, όπου οι παίκτες του Ζαρντίμ φάνηκαν αργοί, δίνοντα ςτην δυνατότητα στην σαφώ ςπιο έτοιμη ιταλική ομάδα να δημιουργεί αρκλετές προύποθέσεις για γκοολ και να φτάνει με ευκολία στην εστία του Κάρολ.
 
Απέναντι στην Κυπελλούχο Ιταλίας ο τεχνικός του Ολυμπιακού Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1, το οποίο μετατρεπόταν σε 4-3-3 τις στιγμές όπου οι Πειραιώτες βρίσκοταν στην επίθεση και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν.

Ο Πορτογάλος προπονητής προτίμησε τον Ρόι Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη, Παπάζογλου, Σιόβα και Χολέμπας να απαρτίζουν την αμυντική τετράδα.

Οι Μανιάτης και Φέισα ήταν οι δύο καθαρόαιμοι αμυντικοί μέσοι με τους Λυκογιάννη και Αμπντούν στις δύο πτέρυγες και τον Μασάδο σε ρόλο δημιουργικού χαφ πίσω από τον Ράφικ Τζιμπούρ που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης

Από την άλλη πλευρά ο Ματσάρι παρέταξε την Νάπολι με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς και σχήμα 3-5-2.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τους Τζεμαίλι, Ινσίνιε και Βάργκας, δημιουργούσαν πολλά ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Από την άλλη πλευρά οι νταμπλούχοι που παρατάχθηκαν με κατακόκκινες εμφανίσεις για πρώτη φορά φέτος, παρουσίασαν για ακόμη μαι φορά σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Η Νάπολι ευτύχησε να προηγηθεί στο 25' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζεμαϊλι, άνοιξε το τείχος και η μπάλα αναπαύθηκε στα δίχτυα του Ρόι Κάρολ, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Ξεχώρισαν Μασάδο, Τζιμπούρ

Ο Μασάδο που ανέλαβε την ευθύνη να μπαλώσει τα όποια προβλήματα φάνηκε ορεξάτος, ωστόσο από ένα σημείο και μετά έδειξε ότι ακόμη δεν έχει εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον.

Στο πρώτο μέρος κορυφαίος του Θρύλου ήταν με διαφορά οΡάφικ Τζιμπούρ, ο οποίος βρέθηκε μέσα σε όλες τις καλές επιθετικές στιγμέ,ς που δημιούργησαν ο πρωταθλητές Ελλάδας με αποκορύφωμα την φάση του 28ου λεπτού, ότνα ο Καναβάρο ίσα που πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα προ του Αλγερινού στράικερ μετά από γύρισμα του Τοροσίδη.

Ο Ολυμπιακός επίσης, παρουσίασε αρκετά αμυντικά κενά, κυρίως από την πλευρά του Χοσέ Χολέμπας, με τον διεθνή μεσοαμυντικό να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα από τον εκπληκτικό
Ινσίνιε.

Τραγική αμυντική λειτουργία

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ βλέποντας τον Ολυμπιακό να έχει πρόβλημα στην δημιουργία στο πρώτο μέρος πέρασε τους Ιμπαγάσα, Γκρέκο, τον Κώστα Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης και τον Πάμπλο Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας όπου πλαισίωνε τον Σιόβα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βελτιώθηκε στο δημιουργικό «κομμάτι», όπου η είσοδος των Ιμπαγάσα και Γκρέκο τον «γέμισε» από τη μέση και μπροστά, ωστόσο ανασταλτικά αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα. Οι ντμαπλούχοι «γλυκαναν» το παιχνίδι τους στην οργάνωση του παιχνιδιού, ωστόσο ανασταλτικά αντιμετώπισαν τρομερά προβλήματα συνεννόησης. Κάτι που άλλωστε είναι λογικό από την στιγμή όπου αρκετοί παίκτες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μας.

Στο 47' η Κυπελλούχος Ιταλίας μάλιστα ευτύχησε να ζευγαρώσει τα τέρματά της με τον Χάμσικ, εμ τη άμυνα του Ολυμπιακού να πιάνεται στον... ύπνο, για να φτάσει στο σκορ στα επίπεδα του 3-0 στο 60' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ινσίνιε, ο Καμπερίνι αφύλακτος στο κέντρο της «ερυθρόλευκης» οπισθοφυλακής έπιασε την κεφαλιά για το 3-0, αιφνιδιάζοντας τους πάντες...

Ο Ολυμπιακός πάντως, από την πλευρά του δημιούργησε κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Τοροσίδη (54'), Τζιμπούρ (64') και Γκρέκο (66'), οι οποίες προήλθαν από συνδυασμένες ενέργειες. Ειδικά η φάση του Γκρέκο προήλθε από εκπληκτική κάθετη του Μασάδο.

ΝΑΠΟΛΙ: Ροζάτι, Μπρίτος, Αρόνικα, Βάργκας, Μάτζιο, Χάμσικ, Τζεμαΐλι, Ινσίνιε, Καναβάρο, Καμπερίνι, Ινλέρ.

Έπαιξαν και οι Μπεχράμι, Χάμσικ, Μπενατέλ Γκαργκάνο. Μπαρίτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης (78' Φουστέρ), Χολέμπας, Παπάζογλου (46' Κοντρέρας), Σιόβας, Φέισα (46' Γκρέκο), Μανιάτης, Μασάδο (74' Μοντέστο), Αμπντούν (46' Ιμπαγάσα), Λυκογιάννης (46' Μήτρογλου), Τζιμπούρ (83' Βλαχοδήμος).


«Άδικο το τελικό σκορ»...

Στα αμυντικά προβλήματα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο τελευταίο του φιλικό προετοιμασίας απέναντι στην Νάπολι εστίασε τα λεγόμενά του ο προπονητής των «ερυθρόελυωκν» Λεονάρντο Ζαρντίμ μετά το τέλος της αναμέτρησης του «Σαν Πάολο»..

Οι αμυντικές αδυναμίες που παρουσίασε ο Ολυμπιακός κυρίως στις στημένες φάσεις πτοβλημάτισνα τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε μετά το τέλος της αναμέτρησης ότι η ομάδα του οφείλει να βελτιωθεί το διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων:

«Είχαμε πει ότι ήταν το πιο δυνατό τεστ. Δεν θα είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που θα θέλαμε. Όποιος είδε τον αγώνα δεν είδε τόσο μεγάλη διαφορά στην εικόνα των δύο ομάδων, όπως δείχνει το τελικό σκορ. Δύο γκολ από στημένες φάσεις. Ήταν άδικο το τελικό σκορ, γιατί σε φάσεις για γκολ ήμασταν σχεδόν ισόπαλοι.

Βελτιωθήκαμε στην κυκλοφορία της μπάλας χάσαμε λίγο στην οργάνωση. Θέλουμε χρόνο, για να βρεθούμε στον βαθμό που θέλουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Υπάρχουν παίκτες που μόλις μπήκαν στην ομάδα και δνε έχουν προλάβει να προσαρμοστούν».

 http://www.katimagiko.gr

 


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons