OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Για αυτό τον πήρε...

Ο Πάμπλο Κοντρέρας μπαίνει στο αεροπλάνο για να βρίσκεται αύριο στην Ελλάδα.

Ο Χιλιανός αναμένεται να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο δύο ετών και να καλύψει ένα κενό στο ρόστερ του Ολυμπιακού το οποίο πονοκεφάλιαζε τον Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ποια όμως είναι τα στοιχεία που φέρνουν τον αρχηγό της Κόλο Κόλο στο… λιμάνι και τον καθιστούν νικητή στη μονομαχία με τον Σκιλασί;

Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα του Κοντρέρας που τον... έφεραν στο «λιμάνι»!

1. Έτοιμος
Το ατού του Κοντρέρας έναντι του Σκιλασί είναι η αγωνιστική του ετοιμότητα. Ο Ολυμπιακός έχασε αρκετές ημέρες από το ναυάγιο με την απόκτηση του Κανού και στο… λιμάνι καίγονταν να «κλείσουν» γρήγορα την εκκρεμότητα αυτή. Η μεταγραφή του Κοντρέρας έρχεται να το κάνει αυτό.

Ο Χιλιανός είναι σε πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, σε σημείο που… αύριο κιόλας θα μπορούσε να παίξει βασικός στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και να βγάλει πανεύκολα ένα 90λεπτό.

Ο Κοντρέρας, από την ημέρα που έφυγε από τον ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί στα παιχνίδια της Κόλο Κόλο για το πρωτάθλημα της Χιλής. Μετά το τέλος της σεζόν ξεκουράστηκε για λίγες ημέρες, έπαιξε με την εθνική ομάδα της χώρας του σε δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ένα με την Βολιβία στο οποίο είχε αγωνίστηκε βασικός σε όλη του τη διάρκεια και σε άλλο ένα με την Βενεζουέλα, για 63 λεπτά.

Στη συνέχεια έκανε προετοιμασία με την Κόλο Κόλο και άρχισε τα παιχνίδια μαζί της. Μέχρι να βαφτεί «ερυθρόλευκος» ο Κοντρέρας πρόλαβε να παίξει σε έξι παιχνίδια βασικός. Από αυτά στα πέντε έπαιξε 90 λεπτά, ενώ στο τελευταίο για 49 λεπτά καθώς αποβλήθηκε στο 49ο λεπτό.

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο Κοντρέρας μπορεί άμεσα να βοηθήσει την ομάδα χωρίς να χρειαστεί κάποια ειδική προπόνηση για να ανεβάσει ρυθμούς και να έρθει στο ίδιο επίπεδο με αυτό των άλλων παικτών των ερυθρολεύκων.

2. Γνωρίζει την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό
Σας λέει κάτι ο όρος… «ελληνική πραγματικότητα»! Στην περίπτωση του Κοντρέρας ισχύει και αποτελεί ένα ακόμη «συν» έναντι των άλλων περιπτώσεων. Ο Χιλιανός γνωρίζει την Ελλάδα, το πρωτάθλημά μας, αλλά το σημαντικό γνωρίζει τον Ολυμπιακό.

Μπορεί να αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην προηγούμενή του θητεία στην χώρα μας, αλλά έχει παίξει αντίπαλος του Ολυμπιακού και γνωρίζει την πίεση για την νίκη και αποτελέσματα.

3. Ηγετική φυσιογνωμία
Ο Πάμπλο Κοντρέρας δεν κρύβεται! Ο Χιλιανός ξέρει να δίνει το «παρών» στα μεγάλα παιχνίδια και να βοηθά με το 100% των δυνάμεών του την ομάδα του όταν αυτή τον έχει ανάγκη.

Ο Κοντρέρας ήταν ο αρχηγός στην Κόλο Κόλο και ένας από τους παίκτες που ο προπονητής του βάσιζε πολλά για όλη τη λειτουργία της ομάδας.

4. Δάσκαλος
Οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο Κοντρέρας μπορεί να αποτελέσει «δάσκαλό» τους. Ο Χιλιανός έχει την εμπειρία αλλά και τις παραστάσεις για να μπορέσει να βελτιώσει κάποια από τα στοιχεία των νεαρών παικτών (αμυντικών και μη) που υπάρχουν στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

5. Καθοδηγεί την άμυνα
Είναι ένας παίκτης που μπορεί να καθοδηγήσει την άμυνα του Ολυμπιακού και να αποτελέσει τον παίκτη –ηγέτη- στην άμυνα της ομάδας. Μπορεί να κατευθύνει όλη τη γραμμή και να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Και για να μην ξεχνιόμαστε ακόμη κι όταν επιστρέψει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος να στοιχεία του ταιριάζουν με αυτά του Έλληνα άσου, με τους ερυθρόλευκους να πιστεύουν ότι οι δύο τους θα αποτελέσουν ένα εξίσου δυνατό δίδυμο όπως εκεινο του Αβραάμ με τον Μέλμπεργκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons