OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Θέλω να πιέζουμε ψηλά...

Η άποψη του Λεονάρντο Ζαρντίμ σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργεί η άμυνα έγινε πιο ξεκάθαρη μετά τη χθεσινή ομιλία που έκανε προς τους παίκτες. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε πως οι αμυντικοί θα πρέπει να πιέζουν ψηλά, όχι, όμως, να αμύνονται μόνο αυτοί, αλλά όλοι οι παίκτες, ώστε να μην πέφτει όλο το βάρος στα μετόπισθεν.

Ο Ζαρντίμ είναι ξεκάθαρος για αυτό και μιλώντας στους παίκτες του ανέφερε. «Η άμυνά μας πρέπει να παίζει ψηλά, να μην καθόμαστε πίσω και κοντά στην περιοχή μας. Με αυτόν τον τρόπο και οι αμυντικοί θα βοηθούν την ομάδα και στο επιθετικό κομμάτι, καθώς δεν θα υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το παιχνίδι μας», ξεκίνησε την αρχική του τοποθέτηση ο Ζαρντίμ, που συμπλήρωσε μεταξύ άλλων για τον αγώνα με τη Μάλαγα.

«Σε κάποιες φάσεις είχαμε σημαντικά κενά στην άμυνά μας, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο των αμυντικών. Δεν γίνεται να αμύνονται μόνο οι αμυντικοί. Αυτό πρέπει να γίνεται από όλους. Πρέπει να ξεκινάει από την επίθεση η πίεση. Επίσης, οι μέσοι πρέπει να προσέχετε, να κάνετε σωστό πρέσινγκ και να καλύπτεται καλά τους χώρους. Η άμυνα γίνεται από όλους και αυτό πρέπει να κάνουμε».

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται πως ο κόουτς του Θρύλου θέλει την άμυνα να πιέζει ψηλά, έστω κι αν ενέχουν ρίσκο τέτοιες κινήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons