OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Φέτος έχουμε μεγαλύτερη δίψα...


Μετά το τέλος της περσινής σεζόν, όσοι ζητούσαν από τον Κάιλ Χάινς νέες επιτυχίες και τίτλους, έπαιρναν την ίδια απάντηση από τον Αμερικανό σέντερ. «Μακάρι να είμαι εδώ και τη νέα σεζόν και να προσπαθήσω και πάλι να πετύχουμε πολλά». Η παραμονή του 26χρονου σέντερ ήταν δεδομένη και έτσι ο Χάινς βρίσκεται και πάλι εδώ. Λίγη ώρα πριν ο Αμερικανός σέντερ επιβιβαστεί στο πούλμαν που θα τον μετέφερε, μαζί με τους συμπαίκτες του, στο Καρπενήσι, μίλησε στο gazzetta.gr για τα όσα έζησε πέρσι, για τα όσα θέλει να ζήσει φέτος, αλλά και για τον Παναθηναϊκό.

Πέρσι ο Ολυμπιακός κατάφερε, παρά το κάκιστο ξεκίνημα, να τους αιφνιδιάσει όλους και να κατακτήσει την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Ελλάδος. Φέτος, όμως, όλοι θα σας περιμένουν. Πιο δύσκολη πια η αποστολή σας;

«Λένε πως είναι πιο εύκολο να φτάσεις στην κορυφή, παρά να διατηρηθείς σε αυτή και αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Πέρσι δεν πίστευε κανείς σε εμάς και αυτό λειτούργησε θετικά για την ομάδα μας. Φέτος όλοι θα θέλουν να νικήσουν τον Πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδος, αλλά και πάλι αυτό είναι ένα κίνητρο για εμάς. Τώρα είναι που πρέπει να είμαστε ακόμη πιο διψασμένοι, ακόμη πιο έτοιμοι, ακόμη πιο αποφασισμένοι. Και μετά από δέκα μέρες δουλειάς μπορώ να σας πω ότι όλοι διψάνε για τίτλους ακόμη περισσότερο. Κρίνω και από τον εαυτό μου που πλέον νιώθω εξαρτημένος από τους τίτλους και τις νίκες». 

Η ομάδα είναι σχεδόν ίδια με πέρσι. Αλλά πλέον στην άκρη του πάγκου δεν θα κάθεται ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Είναι πιο δύσκολο μια ομάδα να βρει χημεία όταν αλλάζει προπονητή ή όταν αλλάζει πολλούς παίκτες;

«Πέρσι ο προπονητής ήταν ίδιος με την προηγούμενη σεζόν και καταφέραμε να βρούμε την χημεία που χρειαζόταν γιατί το θέλαμε. Έτσι θα γίνει και φέτος. Νομίζω πως φέτος θα είναι πιο εύκολο γιατί γνωριζόμαστε καλά με τα περισσότερα παιδιά. Αν εξαιρέσουμε τους δύο παίκτες που ήρθαν, όλοι οι άλλοι είμαστε στην ομάδα από πέρσι. Οπότε θα είναι πιο εύκολο». 

Πριν αρχίσει η σεζόν πέρσι έλεγες πως θα προσπαθήσεις να είσαι πάντα η ασπίδα του Βασίλη Σπανούλη. Φέτος ο ρόλος σου ποιος θα είναι;

«Tελικά ο Σπανούλης ήταν η ασπίδα όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους (γέλια). Ο Βασίλης είναι ο απόλυτος αρχηγός και ηγέτης της ομάδας. Θα το λέω συνέχεια και σε όποιον με ρωτάει, ο Σπανούλης είναι μοναδικός. Ο ρόλος μου θα είναι να κάνω στο παρκέ αυτά που ζητάει ο κόουτς. Ακόμη είναι νωρίς να πω τι θα είναι αυτό ακριβώς, αλλά δεν έχει καμία σημασία ποιος θα είναι ο ρόλος μου. Σημασία έχει να κερδίζει ο Ολυμπιακός και να κατακτήσει η ομάδα τίτλους. Μακάρι να βοηθήσω και εγώ προς αυτή την κατεύθυνση». 

Οι φίλοι σου τι σου έλεγαν όταν επέστρεψες στις ΗΠΑ. Τι συζητήσατε για όσα κατάφερες εδώ με τον Ολυμπιακό;

«Συζητήσαμε πολλά. Τους έδειχνα φωτογραφίες και βίντεο από όσα έγιναν μέσα σε αυτή την απίστευτη χρονιά και τους εξηγούσα τα όσα φοβερά ζήσαμε με την ομάδα. Τους είπα για την τρέλα των φίλων του Ολυμπιακού και για το πόσο αγαπάνε την ομάδα τους ενώ συζητήσαμε επίσης και για το πόσο όμορφη χώρα είναι η Ελλάδα». 

Φαντάζομαι ενημερώθηκες για τις αλλαγές που έχουν γίνει στον Παναθηναϊκό. Πολλοί πλέον θεωρούν εσάς το φαβορί για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Εσένα ποια η γνώμη σου;

«Όλοι και όλα κρίνονται στο παρκέ. Πουθενά αλλού. Ούτε στα χαρτιά, ούτε στα ρόστερ, αλλά ούτε και στα μπάτζετ. Νομίζα αυτό το ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα. Ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαία ομάδα, αξίζει το σεβασμό όλων και να είστε σίγουροι πως θα πρέπει να παλέψουμε πάρα πολύ για να πάρουμε και φέτος τον τίτλο. Θέλουμε να κάνουμε το repeat και θα δώσουμε όλη τη δύναμη της ψυχής μας να το καταφέρουμε. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να υποτιμάμε κανέναν γιατί θα το πληρώσουμε ακριβά». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons