OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Θα δούμε για κάτι παραπάνω...

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, μίλησε στην ΝΟVA για το φιλικό με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της απόκτησης αμυντικού μέσου. Ο Πορτογάλος τεχνικός, παράλληλα ζήτησε την στήριξη του κόσμου.

Είχαμε συνηθίσει τον Ολυμπιακό στα φιλικά, είτε να κερδίζει είτε να φέρνει ισοπαλίες. Με τη Σπόρτινγκ ήρθε η πρώτη ήττα. Αυτό το αποτέλεσμα θα κάνει και καλό στον Ολυμπιακό για να δείτε σε ποια σημεία χρειάζεται βελτίωση η ομάδα;

«Πάντα μπορούμε να βρούμε θετικά και αρνητικά πράγματα. Το πιο θετικό ήταν η οργάνωση της ομάδας στην άμυνά μας. Κάναμε την πίεση στη ζώνη που θέλαμε. Είχαμε την οργάνωση στην άμυνα που θέλαμε. Αλλά μέσα στα αρνητικά πράγματα, δεν είχαμε την καλή κυκλοφορία της μπάλας, δεν πήγαμε το παιχνίδι στα πλάγια, να κοιτάξουμε να κάνουμε το ένας εναντίον ενός, αυτό που δουλεύαμε. Για αυτό τον λόγο δεν δημιουργήσαμε και πολλές ευκαιρίες για γκολ. Κάναμε μόλις τρεις φάσεις για γκολ σε ολόκληρο το παιχνίδι».

Είπατε ότι θέλετε κυρίως ανάπτυξη από τα πλάγια. Μήπως όμως χρειάζεται και ανάπτυξη από τον άξονα, να μην είναι μονότονη η δημιουργία επιθετικών προσπαθειών; Μήπως η μεταγραφή του Μασάδο, αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι;

«Όσον αφορά στα πλάγια, μόλις γύρισε ο Κέβιν στην ομάδα, έχουμε και τον Φουστέρ που ακόμα κάνει θεραπεία και θα γυρίσει σύντομα κοντά μας. Σχετικά με τον άξονα, έχουμε και τον Ιμπαγάσα, αλλά και τον Γκρέκο. Σίγουρα είναι παίκτες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν και την ομάδα σε αυτές τις δουλειές που χρειαζόμαστε».

Για τον Μασάδο, όμως δεν μας είπατε.

«Δεν θέλω να μιλήσω. Θα μιλήσω μόνο για τους παίκτες που έχουμε αυτή τη στιγμή στην ομάδα».

Τουλάχιστον να μας δώσετε ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζετε από το παιχνίδι του Μασάδο. Τι σας αρέσει στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Και σας ρωτάω επειδή βρίσκεται στην Αθήνα.

«Δεν θέλω να μιλήσω για παίκτη που ακόμα δεν είναι στο ρόστερ».

Βλέπαμε τόσο καιρό ότι ο Ολυμπιακός ανέτρεψε τα σκορ με δίδυμο Τζιμπούρ και Μήτρογλου. Κόντρα στη Σπόρτινγκ τους ξεκινήσατε και τους δύο. Θα τους βλέπουμε και στα επίσημα ματς μαζί;

«Έχουμε δύο συστήματα, το ένα που παίζουμε με τρεις χαφ στο κέντρο και ένα δεύτερο σύστημα στο οποίο χρησιμοποιούμε δύο επιθετικούς και αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους. Πιστεύω ότι στον Ολυμπιακό πάντα χρειάζεται να έχεις δύο επιθετικούς σε πολλά παιχνίδια, γιατί πρέπει να γεμίζουν την αντίπαλη περιοχή. Αυτό δοκίμαζα τόσο καιρό».

Στην προηγούμενη επίσκεψη του Ολυμπιακού στην Πορτογαλία είχατε πει ότι χρειάζεστε έναν στόπερ και ένα «δεκάρι». Για τον Μασάδο μας είπατε ότι δεν θέλετε να μιλήσετε. Με τον στόπερ πώς τα βλέπετε τα πράγματα; Ακούγεται η περίπτωση του Κοντρέρας. Ξέρετε κάτι;

«Ο Ολυμπιακός ακόμα ψάχνει για δύο παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις. Ο ένας είναι κεντρικός αμυντικός και η αλήθεια είναι ότι ψάχνουμε να καλύψουμε την επίθεση του μεσοεπιθετικού. Εκεί έχουμε μόνο τον Τάτο».

Εκεί μπορεί να παίξει ο Μασάδο, έτσι δεν είναι;

« … (γέλια)»

Ουσιαστικά μόνο για αυτές τις δύο θέσεις ο Ολυμπιακός κοιτάζει. Ακούγονται πολλά ότι ίσως πάει και για απόκτηση αμυντικού χαφ.

«Αυτό που θέλουμε τώρα είναι έναν κεντρικό αμυντικό και έναν μεσοεπιθετικό. Ας βρούμε πρώτα αυτές τις λύσεις και μετά θα δούμε αν χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω».

Στον βασικό κορμό έχετε καταλήξει; Στα φιλικά με τη Μάλαγα και τη Σπόρτινγκ είδαμε επτά-οκτώ ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν και στα δύο ματς. 

«Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να μείνει με 11 παίκτες, αλλά πρέπει να δουλεύει με 20 ποδοσφαιριστές. Είναι πολλές οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού. Πρέπει να υπάρχουν πάντα λύσεις μέσα στο ρόστερ, γιατί θα χρειαστούν μέσα στη χρονιά. Μία ομάδα που παίζει Champions League και θέλει να κερδίζει το νταμπλ, πρέπει να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες στο ρόστερ. Αυτό που λέμε εδώ κι έναν μήνα, χρειαζόμαστε έναν στόπερ και έναν μεσοεπιθετικό».

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού. Την ερχόμενη Κυριακή παίζετε κόντρα στη Νάπολι. Εκεί θα έχετε τη στήριξη των οπαδών του Ολυμπιακού.

«Θέλω να υποστηρίζουν οι φίλαθλοι, όπως κάνουν πάντα, τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός φέτος, έχει πολλούς νέους Έλληνες παίκτες και θέλουν την υποστήριξη του κόσμου για να καταλάβουν ότι ήρθαν σε μία μεγάλη ομάδα. Μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, πάντα έχει υποχρέωση στον κόσμο του και τον χρειαζόμαστε δίπλα μας στις προσπάθειές μας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons