OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ρουμπίν Καζάν - Ολυμπιακός 0-1

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και νίκησε δίκαια την Ρουμπίν Καζάν με σκορ 0-1 (Φουστέρ 70'). Με 10 παίκτες (Μέγκερι απ.) τέλειωσε το ματς ο Θρύλος, ενώ έπιασε πέναλτι ο Κάρολ (75').
Τεράστιο "διπλό" πέτυχε ο Ολυμπιακός στην "παγωμένη" Μόσχα, νικώντας δίκαια και καθαρά την Ρουμπίν Καζάν με σκορ 0-1, χάρη στο τέρμα του Νταβίδ Φουστέρ στο 70' με σουτ βολίδα. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι ερυθρόλευκοι, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μπάλας Μέγκερι. "Λυτρωτής" ο Ρόι Κάρολ, καθώς στο 75' με άψογη προσπάθεια απέκρουσε το πέναλτι του Νάτχο. Μία εκτός έδρας επικράτηση, η οποία ισοδυναμεί με μισή πρόκριση για τους Πειραιώτες, οι οποίοι, πλέον, με την ρεβάνς να είναι στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (23/2) είναι το ξεκάθαρο φαβορί για πρόκριση στους "16" του Europa League. Ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι σε όλο το ματς, καθώς έκαναν ευκαιρίες, είχαν δοκάρι με τον Τοροσίδη πριν την φάση του γκολ, ενώ κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Το ματς

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 4-5-1, σε διάταξη 4-2-1-2-1. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Μπάλας Μέγκιερι, έχοντας μπροστά του ως κεντρικό δίδυμο στα στόπερ τους Όλοφ Μέλμπεργκ και Ιβάν Μαρκάνο. Στα δεξιά της άμυνας ξεκίνησε ο Βασίλης Τοροσίδης, ενώ στα αριστερά ο Χοσέ Χολέμπας. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, οι Γιάννης Μανιάτης και Πάμπλο Ορμπάιθ έπαιξαν δίπλα-δίπλα, με τον Ζαν Μακούν προωθημένο. Στην ερυθρόλευκη γραμμή κρούσης τον ρόλο του αριστερού χαφ-εξτρέμ τον ανέλαβε ο Κέβιν Μιραλάς, το πόστα στα δεξιά ο Νταβίδ Φουστέρ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, επιδιώκοντας να φτάσει στο γκολ. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά και πίεζαν την Ρουμπίν, δίχως, όμως, να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Στο 12', πάντως, ο Μιραλάς έβγαλε μία ωραία κάθετη μπαλιά προς τον Τζεμπούρ, ο γκολκίπερ της Καζάν, αισθανόμενος τον κίνδυνο, βγήκε έξω από την περιοχή του, καταφέρνοντας να περιορίσει τον Αλγερινό. Ένα λεπτό αργότερα οι Ρώσοι έκαναν αισθητή την παρουσία του με σουτ του Βαλντές, όταν και ο Παραγουανός από πλάγια θέση σούταρε, αλλά μπλόκαρε την μπάλα ο Μέγκερι.

Ο ρυθμός του αγώνα σε εκείνο το σημείο ανέβηκε, καθώς στο 15' ο Μανιάτης, δεχόμενος την μπάλα στη κίνηση, δοκίμασε ένα πολύ δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι Πειραιώτες στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκαν περισσότερο με την μπάλα στα πόδια, έβγαλαν φάσεις και απείλησαν την αντίπαλη εστία. Στο 17' οι Μακούν και Μιραλάς έκαναν ένα εντυπωσιακό "1-2" από την αριστερή πλευρά, ο Βέλγος στράικερ μπήκε στην μεγάλη περιοχή από πλάγια θέση, έβγαλε μία παράλληλη μπαλιά προσπαθώντας να βρει τον Τζεμπούρ που ερχόταν σαν... τρέιλερ, αλλά ο Αλγερινός δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο ερυθρόλευκος καταιγισμός συνεχίστηκε με τον Χολέμπας, καθώς ένα λεπτό αργότερο η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στον αριστερό μπακ των Πειραιωτών από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το δυνατό-συρτό σουτ που δοκίμασε ήταν άστοχο.

Η Ρουμπίν έδειχνε είχε τον ρόλο του κομπάρσου στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί και να έχει κυριαρχήσει σε όλες τις γραμμές, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Κέρδιζαν τις μονομαχίες στον άξονα, έπαιζαν με συνδυασμούς στην επίθεση, πίεζαν τον αντίπαλο ψηλά, έκλεβαν μπάλες, ενώ είχαν ανάπτυξη είτε από τα άκρα, είτε από τον άξονα, βγάζοντας παράλληλες μπαλιές και κάθετες πάσες, τις οποίες, όμως, δεν κατάφερναν να τις αξιοποιήσουν. Στο 32' ο Μέλμπεργκ αποχώρησε αναγκαστικά, λόγω ότι τραυματίστηκε, με τον Παπάζογλου να τον αντικαθιστά, ενώ στο 34' η Καζάν απείλησε για δεύτερη φορά με μακρινό σουτ του Νάτχο από εκτέλεση φάουλ, το οποίο και απέκρουσε ο Μέγκιερι. Στο 39' ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερη ευκαιρία έως εκείνο το σημείο, όταν και ο Φουστέρ του έβγαλε μία καταπληκτική κάθετη μπαλιά, ο Τζεμπούρ βρήκε ωραία την μπάλα, μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, δοκίμασε το σουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά αντέδρασε σωστά ο γκολκίπερ των Ρώσων. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε ισόπαλες τις δύο ομάδες με σκορ 0-0.

Δείτε στο βίντεο το γκολ του Φουστέρ:
 

Το γκολ του Φουστέρ, η αποβολή του Μέγκερι και η απόκρουση του ψύχραιμου Κάρολ

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι δίχως αλλαγές, με τους Ρώσους, πάντως, να πραγματοποιούν ευκαιρία στο 48', όταν και το σουτ του Βαλντές το απέκρουσε με δυσκολία ο Μέκγιερι. Στο 51' οι ερυθρόλευκοι απείλησαν με μία καλοζυγισμένη σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά, αλλά τόσο ο Μακούν, όσο και ο Τζεμπούρ, από πλεονεκτική θέση, δεν πρόλαβαν να στείλουν την μπάλα στα ρωσικά δίχτυα. Ο ρυθμός του αγώνα στα επόμενα λεπτά έπεσε, με τους γηπεδούχους να έχουν κλειστεί στην άμυνα τους, προσπαθώντας να κρατήσουν το "μηδέν" στο παθητικό τους και επιδιώκοντας να απειλήσουν κυρίως με αντεπιθέσεις. Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολευόντουσαν να κάνουν φάσεις.

Η Ρουμπίν σιγά-σιγά έπαιρνε τα πάνω της μετά το 60' και ισορρόπησε το παιχνίδι, με τους ερυθρόλευκους να βγάζουν κούραση και να έχουν χάσει την μάχη του κέντρου. Στο 67' οι γηπεδούχοι έβγαλαν μία καλή σέντρα στην "καρδιά" της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, αλλά ο εξαιρετικός στο ματς, Μέγκερι, με σωστή έξοδο "γράπωσε" την μπάλα, προλαβαίνοντας τον Νάβας στον αέρα. Στα επόμενα λεπτά, όμως, οι Πειραιώτες, πίεσαν αποτελεσματικά. Στο 69' ο Ορμπάιθ εκτέλεσε ένα καλοζυγισμένο φάουλ, ο Τοροσίδης από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, με την ρωσική άμυνα απεγνωσμένη να διώχνει σε κόρνερ. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Μιραλάς, η μπάλα προσγειώθηκε στην "καρδιά" της μεγάλης περιοχής της Ρουμπίν, με τον Φουστέρ στη κίνηση από το ύψος του πέναλτι να σουτάρει με όλη του την δύναμη, νικώντας και τον Νάτχο που ήταν πάνω στην γραμμή, στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, κάνοντας το σκορ 0-1 στο 70'.

Οι Πειραιώτες, όμως, δεν πρόλαβαν να χαρούν πολύ, καθώς αφού κόπασαν οι πανηγυρισμοί, με την σέντρα, ο Καραντενίζ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μέγκερι, ο Ούγγρος τον έκοψε αντικανονικά, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δώσει εντολή για πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον πορτιέρο των Πειραιωτών. Τον Μπάλας αντικατέστησε ο Κάρολ, με τον σκόρερ Φουστέρ να "θυσιάζεται" και να βγαίνει εκτός αγώνα ώστε να μπει στο ματς ο Βορεϊοιρλανδός γκολκίπερ. Ο έμπειρος "άσος", όμως, παρά το γεγονός πως μόλις είχε εισέλθει στο ματς, στο 75' απέκρουσε το πέναλτι του Νάτχο, κάνοντας σωστή επιλογή πέφτοντας στην αριστερή πλευρά της εστίας του. Οι συμπαίκτες του τον αποθέωσαν και για τα επόμενα λεπτά οι ερυθρόλευκοι θα έπρεπε να κρατήσουν το 0-1 παίζοντας με 10 παίκτες. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλοντας να "σφραγίσει" το πολύτιμο "διπλό" στην Μόσχα, στο 82' έβγαλε από το ματς τον Τζεμπούρ, περνώντας στην θέση του τον Μοδέστο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων. Ο Ολυμπιακός κλείστηκε πίσω στα τελευταία λεπτά, αλλά φρόντισε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του ματς.

Δείτε σε βίντεο την απόκρουση του Κάρολ:

 
 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρουμπίν Καζάν (Κουρμπάν Μπερντίεβ): Αρλάσουσκις, Κουζμίν, Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοβ, Ριαζάντσεφ (85' Κασάεβ), Νεμόβ, Καραντενίζ, Νάτχο, Βαλντές (82' Μάρτινς), Ντιαντιούν (46' Ανσάλτι).

Αναπληρωματικοί: Xαζιζί, Ανσάλντι, Κβερκβέλια, Μπιστρόβ, Κασάεβ, Κίσλιακ, Μάρτινς.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Μέλμπεργκ (32' Παπάζογλου), Μαρκάνο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Φουστέρ (78' Κάρολ), Μιραλάς, Τζεμπούρ (82' Μοδέστο).

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Παπάζογλου, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Καζίμ, Αμπντούν, Πάντελιτς.

Γήπεδο: "Λουζνίκι"

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Βοηθοί διαιτητές: Ιγκόρ Ραντόισιτς (Σερβία), Μίλοβαν Ρίστιτς (Σερβία)

Τέταρτος διαιτητής: Μιλένκο Βουκατίνοβιτς (Σερβία)

Κίτρινες κάρτες: (Ρουμπίν Καζάν) Καραντενίζ 19' - (Ολυμπιακός) Μιραλάς 56', Παπάζογλου 67', Μέγκερι 74'.

Κόκκινες κάρτες: Μέγκερι 73'

Δείτε στο βίντεο τα Highlights από την αναμέτρηση:

 


http://www.redplanet.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons