OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ολυμπιακός - Εφές 83-65...

Ο Κώστας Σλούκας ξεκόλλησε τον Ολυμπιακό στα δύσκολα και οι Γκετσεβίτσιους, Σπανούλης τελείωσαν το ματς στο ΣΕΦ απέναντι στην Εφές (83-65).

Ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη του νίκη στο "Top-16" της Ευρωλίγκας, καθώς επικράτησε της Εφές στο ΣΕΦ με 83-65.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν καλύτεροι των Τούρκων σε ολόκληρο το παιχνίδι, με την Εφές Αναντόλου να μην περνάει ούτε για μία στιγμή μπροστά στο σκορ.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλόδοξοι φέτος Τούρκοι ήταν να ισοφαρίσουν με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου σε 53-53. Σε εκείνο, όμως το σημείο ο Κώστας Σλούκας με σημαντικούς πόντους και τα τρίποντα-μαχαιριές των Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, Βασίλη Σπανούλη έβαλαν τις βάσεις της νίκης για τους "ερυθρόλευκους".

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει πολύ δυνατά την αναμέτρηση απέναντι στην Εφές Αναντόλου και θα καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό του κόντρα στους Τούρκους, οι οποίοι συνήθως "τρέχουν".

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν επέτρεψαν στην Εφές να βγάλει αιφνιδιασμούς και "χτυπώντας" κάτω από το καλάθι θα ξεφύγουν με 12-4, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Βασίλη Σπανούλη στον Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος θα καρφώσει.

Οι Πειραιώτες στη συνέχεια θα διατηρήσουν το προβάδισμα τους, με τους Τούρκους όμως να πιέζουν για να δυσκολέψουν το κατέβασμα της μπάλας του Ολυμπιακού. Ο Κώστας Παπανικολάου με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή θα σημειώσει το 17-6 για τους γηπεδούχους, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +8 για τους "ερυθρόλευκους" (20-12).

Πίεσαν οι Τούρκοι...

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η Εφές θα προσπαθήσει να μαζέψει την διαφορά και να πλησιάσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος έλεγχε την αναμέτρηση. Ο Κάιλ Χάινς θα κάνει το 24-16 για τον Ολυμπιακό, συντηρώντας την διαφορά των οκτώ πόντων, ενώ ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή θα κάνει το 32-20.

Οι Τούρκοι θα αντιδράσουν και με επιμέρους σκορ 4-10 θα κάνουν 1,35'' πριν το ημίχρονο το 36-30. Το τρίποντο του Κώστα Σλούκα θα αποτελέσει σημαντική ανάσα για τους Πειραιώτες, οι οποίοι θα αποσπαστούν με εννέα πόντους (39-30) για να πάνε στα αποδυτήρια, έπειτα από ένα πολύ δύσκολο καλάθι του με προβάδισμα πέντε πόντων (41-36).

Ισορρόπησε η Εφές

Η Εφές με την έναρξη της τρίτης περιόδου θα μπει στο ματς, πιέζοντας τον Ολυμπιακό, όπως άλλωστε έκανε σε σχεδόν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι, όμως θα βρουν λύσεις από την περιφέρεια και με τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου στο 25' θα κάνει το 51-43 για τους "ερυθρόλευκους".

Ο Ολυμπιακός θα είναι άστοχος, κάτι από το οποίο θα επωφεληθούν οι Τούρκοι και θα μειώσουν σε 51-47, προτού ο Γιώργος Πρίντεζης, ύστερα από κλέψιμο του Τζόι Ντόρσεϊ σημειώσει το 53-47, αναγκάζοντας τον κόουτς της Εφές, Ουφούκ Σαρίτσα να καλέσει τάιμ άουτ.

Ο Σάσα Βούγιασιτς θα μειώσει σε 53-49 στο 29', ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους θα αστοχήσει σε σουτ τριών πόντων και ο Μπάρατς θα μειώσει στον πόντο με καλάθι και φάουλ (53-52). Ο Ολυμπιακός θα κάνει λάθος καθώς θα τελειώσει ο χρόνος της επίθεσης και ο Λαφαγιέτ με 1/2 βολές θα ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους σε 53-53.

Πάτησε γκάζι με Σλούκα!

Το τέταρτο δεκάλεπτο θα ξεκινήσει ιδανικά για τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αφού ο Μαρτινας Γκετσεβίτσιους με σουτ τριών πόντων θα κάνει το 56-53. Ο Σλούκας και καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή θα πετύχει το 59-53 για να αυξήσει ακόμα περισσότερο την διαφορά στο 32' (61-53).

Η Εφές είχε προσαρμόσει την άμυνα της επάνω στον Βασίλη Σπανούλη και ο Κώστας Σλούκας βρήκε τον τρόπο να της κάνει μεγαλύτερη ζημιά. Με τρίποντο του Έλληνα γκαρντ ο Ολυμπιακός θα ανοίξει την ψαλίδα στους 11 πόντους (64-53). Διαδοχικά τρίποντα από τους Γκετσεβίτσιους, Σπανούλη θα κάνουν το 70-58 στο 35'.

Η διαφορά στο 37' θα αγγίξει τους 19 πόντους, ύστερα από τρίποντο του Πέρο Άντιτς (77-58) για να μειώσουν γρήγορα οι Τούρκοι με τρίποντο του Τσενκ Ακιόλ σε 77-63. Οι γηπεδούχοι θα φροντίσουν να αυξήσουν την - πολύτιμη για τη συνέχεια - διαφορά και να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα με 83-65 σε ένα παιχνίδι όπου ήταν ανώτεροι της Εφές.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 41-36, 53-53, 83-65.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons