OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

«Τίποτα δεν έχει κριθεί»

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να επιδείξει συγκέντρωση και σοβαρότητα στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη κόντρα στην Ρουμπίν Κζάν εξέφρασε ο προπονητής τνω πρωταθλητών Ερνέστο Βαλβέρδε

Την απέραντη ικανοποίησή του για την εμφάνιση των παικτών του και τον σπουδαίο εκτός έδρας θρίαμβο επί της Ρουμπίν Καζάν που του δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης εξέφρασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατά την συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του συναρπαστικού αγώνα του «Λουζνίκι».

Ο Βάσκος προπονητής του Θρύλου περιχαρής από την «καρυδάτη» νίκη των «ερυθρόλευκων», ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ακόμη τίποτε δεν έχει κριθεί και ότι οι ποδοσφαιριστές του οφείλουν να δείξουν την απαιτούμενη συγκέντρωση στον επαναληπτικό του Φαλήρου, ώστε να «τσεκάρουν» το εισιτήριο της πρόκρισης για του «16» του Europa league!

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του τεχνικού του Θρύλου:

«Σήμερα καταφέραμε να κερδίσουμε ένα ματς για το οποίο δουλέψαμε πολύ. Πιστεύω ότι η νίκη μας άξιζε, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες φάσεις του αγώνα. Πιστεύω στο πρώτο ημίχρονο μπορούσαμε να σκοράρουμε. Στο τέλος δυσκολευτήκαμε αρκετά επειδή μείναμε με δέκα παίκτες. Πιστεύω ότι παρόλο που κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα, τίποτα δεν έχει κριθεί όσον αφορά στην πρόκριση. Έχουμε ακόμα έναν επαναληπτικό στην έδρα μας» ήταν το αρχικό σχόλιο του αρχιτέκτονα του θριάμβου του Θρύλου.

Τι παραπάνω είχε ο Ολυμπιακός από την Ρουμπίν και πήρε αυτή τη νίκη;
«Δεν γνωρίζω τι ακριβώς ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά. Η ομάδα μας ήρθε με την πρόθεση να σκοράρει. Το εκτός έδρας γκολ σημαίνει πολλά για νοκ άουτ ματς. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας, πιστεύω ότι μπήκαμε από την αρχή πολύ καλά. Η Ρούμπιν είναι ομάδα οργανωμένη. Τώρα αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να εκτιμήσω τι έκανε καλό ή άσχημο η Ρούμπιν. Εστιάζω στο τι έκανε η δική μου ομάδα».

Ποια ήταν η δυσκολία του να προσαρμοστεί η ομάδα στο πολικό ψύχος και πόσο εκείνος βοήθησε τους παίκτες του να προσαρμοστούν σε αυτές τις συνθήκες;
Αυτό που μας απασχολούσε περισσότερο, είναι ότι μιλούσαμε πολύ για τον καιρό και το μυαλό μας ήταν στο αν θα αναβληθεί ο αγώνας ή όχι. Δεν συγκεντρωνόμασταν στον αντίπαλο. Είναι αλήθεια πώς πριν από δύο μέρες ήταν υπερβολικά κακές οι θερμοκρασίες. Σήμερα έκανε κρύο, αλλά δεν ήταν κάτι ακραίο κατά τη γνώμη μου. Είναι καλύτερο να παίζεις με 12 και όχι με -12. Το γήπεδο ήταν σε καλή κατάσταση. Σίγουρα όμως θα έπρεπε να συγκεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι και στον αντίπαλο.

Η Ρούμπιν ως ομάδα σας αποτέλεσε κάποια έκπληξη; Και επίσης, έχετε φτάσει τρεις φορές σε τελικό Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Πιστεύετε ότι με τον Ολυμπιακό μπορείτε να φτάσετε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ;
«Οι δύο από τις τρεις φορές που λέτε ήταν ως παίκτης και έγινε πάρα πολύ παλιά. Και μία ως προπονητής. Όσον αφορά στην Ρούμπιν, είναι μία ομάδα οργανωμένη και πολύ δυνατή. Σήμερα μπορεί να ήμασταν εμείς πολύ καλοί, αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί κάτι. Δεν έχω επαναπαυτεί απέναντι στη Ρούμπιν. Ίσως επειδή είναι εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων, είναι ένα μειονέκτημα. Εμείς έχουμε περισσότερο ρυθμό επειδή παίζουμε στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε και τον επαναληπτικό για να δούμε ποιος θα προκριθεί. Ο στόχος μας αυτή τη στιγμή δεν είναι αν θα φτάσουμε στον τελικό, αλλά να πάρουμε την πρόκριση. Μέχρι να έρθει όμως αυτή η πρόκριση, έχουμε πολλά ακόμα να δούμε».

Είδαμε στη βασική ενδεκάδα τους Μακούν και Φουστέρ, οι οποίοι είχαν καιρό να παίξουν βασικοί. Δύο παίκτες που βοήθησαν σε πολλούς τομείς και κυρίως στα τρεξίματα. Ήταν αυτός ο κύριος λόγος που τους επιλέξατε στην ενδεκάδα;
«Ο λόγος για τους οποίους τους διάλεξα, είναι γιατί έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές που όλοι αξίζουν να παίζουν και όλοι δικαιούνται να πάρουν θέση στην ομάδα. Εχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές και δεν χρειάζεται να παίζει κάθε Κυριακή. Ο Ιμπαγάσα παίζει συνεχώς στα τελευταία ματς. Είμαι ευχαριστημένος και από τον Παπάζογλου που του έτυχε να παίξει σε μία καθοριστική στιγμή. Είμαι φυσικά και από τον Ρόι Κάρολ που τα πήγε πολύ καλά σε μία επίσης καθοριστική στιγμή. Η ομάδα δεν αποτελείται από τους έντεκα που παίζουν κάθε αγωνιστική, αλλά από πολλούς ποδοσφαιριστές. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν».

Ο Ολυμπιακός έχει τρία παιχνίδια πολύ σημαντικά και ισάριθμες νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ρούμπιν Καζάν τώρα. Μπήκε η ομάδα σε μία περίοδο φόρμας όπως τον είχαμε συνηθίσει στην αρχή της σεζόν;
«Η αλήθεια είναι πώς είμαστε σε μία πολύ σημαντική στιγμή της χρονιάς, γιατί παίξαμε δύσκολα ματς στο πρωτάθλημα. Εχουμε πολλά δύσκολα ματς στο πρωτάθλημα και επίσης παίξαμε την πρόκριση για το Γιουρόπα Λιγκ. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε τις εμφανίσεις. Πάντα για να κερδίζεις ένα ματς το πρώτο βήμα είναι να μην δέχεσαι γκολ. Το καταφέραμε και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτές τις εμφανίσεις. Στο ποδόσφαιρο δεν σταματάει ποτέ αυτό. Την άλλη εβδομάδα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

Συντάκτης: Κώστας Παλαιολόγος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons