OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η χρησιμότητα των Ιμπαγασα και Μέλμπεργκ...

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να αποφασίσει πέρα από τις μεταγραφές που θα πρέπει να κάνει και για τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λίγουν.
Αυτοί είναι οι Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ και Μοντεστό. Θα σταθούμε περισσότερο στους δύο πρώτους, οι οποίοι κατά την άποψη μας θα πρέπει αν παραμείνουν στο μεγάλο λιμάνι, τουλάχιστον για μία ακόμη σεζόν.
Η περίπτωση του Αριελ Ιμπαγάσα είναι σαφώς πιο «περίπλοκη». Ο Αργεντίνος είναι πλέον 36 χρονών, αλλά εξακολουθεί να παραμένει ηγέτης μέσα στο γήπεδο. Την προηγούμενη σεζόν ήταν ο MVP των Πειραιωτών όχι μόνο με βάση τα στατιστικά, αλλά ουσιαστικά με την απόδοση του μέσα στο γήπεδο. Την φετινή σεζόν, μπορεί να έχει χάσει αρκετούς αγώνες λόγο τραυματισμών, όμως παραμένει το ίδιο πολύτιμος. Είναι πρώτος σε ασίστ (παρότι έχει μόνο 11 αγώνες) και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ο,τι αποτελεί το βαρόμετρο στην απόδοση της ομάδας. Η ηλικία του αποτελεί σαφώς ένα πρόβλημα, αλλά αν επιθυμεί να παραμείνει και την επόμενη σεζόν με μείωση αποδοχών, τότε οι Πειραιώτες έχουν αρκετούς λόγους να τον κρατήσουν.
Ενας τόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής μπορεί να βοηθήσει ακόμα και σε αυτή την ηλικία, ακόμα και ως αλλαγή. Θα είναι σίγουρα πρόβλημα εάν ζητήσει διετές συμβόλαιο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν αν βρουν μία λύση και να τον κρατήσουν στην ομάδα, αφού άλλωστε είναι φανερό πως η δική του επιθυμία είναι να συνεχίσει στο λιμάνι.  Εάν για τον Ιμπαγάσα υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες όσον αφορά τον αν είναι σωστό να παραμείνει στην ομάδα, για τον Ολοφ Μέλμπεργκ δεν υπάρχει η παραμικρή.
 Η εμπειρία και η ποιότητα του Σουηδού αποτελούν εγγύηση για την άμυνα των «ερυθρόλευκων». Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως η μέχρι τώρα παρουσία του είναι εξαιρετική και είναι φανερό πως έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στην ομάδα. Ο Μέλμπεργκ δείχνει να έχει τουλάχιστον ένα - δυο χρόνια ακόμα υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο και μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο έχουν δημιουργήσει ένα δίδυμο που μπορεί να ανταγωνιστεί οποιοδήποτε άλλο στην Ευρώπη. Ο Σοπυηδός θα έπρεπε ίσως ήδη να έχει κλιθεί για ανανέωση.
Πέρα από τους Ιμπαγάσα και Μέλμπεργκ, ο Ολυμπιακός θα κλιθεί να αποφασίσει και για τον Μοντέστο, που επίσης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Ο Κορσικανός είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους παίκτες που είδαμε στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, ένα πολύτιμο «εργαλείο» για τον προπονητή, αφού μπορεί να καλύψει διαφορετικές θέσεις. Η απόδοση του φέτος όμως δεν είναι η ίδια με αυτή της προηγούμενης σεζόν. Ειδικά όταν χρησιμοποιείται στην θέση του δεξιού μπακ. Ισως θα έπρεπε ο Βαλβέρδε να αποφεύγει να τον χρησιμοποιεί εκεί, αφού ουσιαστικά ο παίκτης αδικείται ενόψει του καλοκαιριού.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons