OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Θα μετρήσει η αυτοσυγκέντρωση...

Ο Ολυμπιακός είναι μέσα σε όλους τους στόχους του και προχωρά ακάθεκτος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι πρώτος στη βαθμολογία, συνεχίζει στο Κύπελλο και έχει προκριθεί στα ημιτελικά, ενώ στην Ευρώπη, αντιμετωπίζει τη Μέταλιστ για τη φάση των «16» του Europa League.

Ο Γιάννης Μανιάτης, δέχτηκε τις ερωτήσεις των φιλάθλων και απάντησε μέσω της ιστοσελίδας της Superleague, που φιλοξενεί τη συνέντευξή του, τονίζοντας πως το «κλειδί» για τον τίτλο είναι η αυτοσυγκέντρωση και η προσήλωση στον στόχο.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη του Μανιάτη στην ιστοσελίδα της Superleague

H ομάδα διεκδικεί και τους τρεις στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ σε προσωπικό επίπεδο διανύεις μια πολύ καλή σεζόν. Ποιο θεωρείς ότι είναι το σημείο «κλειδί» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Όντως μέχρι τώρα βρισκόμαστε «μέσα» στους τρεις στόχους που είχαμε από την αρχή της περιόδου, δηλαδή την διεκδίκηση και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου και την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε συνεχίσει δικαιωματικά στο Champions League, και συνεχίζουμε τώρα στο Europa League, διεκδικώντας την πρόκρισή μας στους 8 του θεσμού, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό. Όσο για το Πρωτάθλημα «κλειδί» θα έλεγα ότι είναι η συγκέντρωση που έχουμε ως ομάδα και η προσήλωση στον στόχο μας. Βλέπουμε πάντα το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά καθώς κάθε ματς δίνει τρεις βαθμούς ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου.

Πως βλέπεις μέχρι στιγμής το φετινό πρωτάθλημα; Ποιες θεωρείς ότι είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές του από το περσινό;

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κατ’ αρχήν ότι κάθε Πρωτάθλημα είναι διαφορετικό από τη στιγμή που ξεκινάει και δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με παλαιότερες διοργανώσεις, έστω και αν πρόκειται για την πιο πρόσφατη. Ξεκινώντας από αυτό θα πω ότι αυτό που εγώ βλέπω είναι πάλι τον τίτλο να διεκδικούν δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, ενώ η διαφορά από το περσινό είναι ότι τέτοια εποχή πέρσι είχε ήδη ξεκαθαρίσει για εμάς η κατάκτηση του τίτλου, πράγμα που προσπαθούμε να πετύχουμε και τώρα.

Τι είναι αυτό που θέλει να βλέπει ένας ποδοσφαιριστής στην κερκίδα;

Πιστεύω το πάθος, τον ενθουσιασμό και βέβαια να είναι πάντα γεμάτες. Αυτό δίνει δύναμη στους ποδοσφαιριστές και αρέσει σε όλους μας, είτε παίζουμε, είτε παρακολουθούμε έναν αγώνα και βέβαια να μην υπάρχει βία και όλοι όσοι έρχονται στο γήπεδο να επικεντρώνουν το ενδιαφέρουν τους μόνο στο παιχνίδι και στο θέαμα που προσπαθούν να προσφέρουν οι ποδοσφαιριστές.

Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός στο Europa League, υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεπεράσετε και το εμπόδιο της Μέταλιστ;

Δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να κάνω προβλέψεις. Όπως ανέφερα και πιο πριν, ότι στο Πρωτάθλημα κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, το ίδιο συμβαίνει και στο Europa League. Βλέπουμε τον κάθε αγώνα που έχουμε μπροστά μας και μόνον αυτόν.

Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια με Άρη, Παναθηναϊκό και Μέταλιστ. Θεωρείς ότι ο Μάρτιος είναι μήνας «φωτιά»;

Σίγουρα ο Μάρτιος περιλαμβάνει παιχνίδια καθοριστικά για την επίτευξη των στόχων μας. Υπ’ αυτή την έννοια ναι, είναι «φωτιά» και εμείς προσπαθούμε να είμαστε όσο περισσότερο γίνεται συγκεντρωμένοι σε αυτά με τη σειρά που παίζουμε τον κάθε αντίπαλο.

Η ομάδα έχει αρχίσει και επενδύει στα τμήματα υποδομής. Θεωρείς ότι υπάρχουν παιδιά που μπορούν να σταθούν στην πρώτη ομάδα;

Το ταλέντο από τη χώρα μας δεν λείπει, όμως χρειάζεται σωστή δουλειά και υπομονή για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε, δηλαδή να δούμε νέα παιδιά από τις υποδομές στην πρώτη ομάδα. Ο Ολυμπιακός σωστά επενδύει το αύριο της ομάδας στις υποδομές και στο ταλέντο των νεαρών Ελλήνων παικτών.

Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Όπως όλοι μας θα έλεγα. Με φίλους, με την κοπέλα μου. Ο ελεύθερος χρόνος είναι μεταξύ των προπονήσεων και των αγώνων και εκτός των άλλων, θα πρέπει να ξεκουραζόμαστε και λίγο.

Αν δεν είχες ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσες;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω σκεφτεί. Θα έκανα μια δουλειά όπως όλος ο κόσμος για να ζήσω. Θα έλεγα ότι νιώθω τυχερός γιατί κάνω αυτό που μου αρέσει, αυτό που είναι και παιχνίδι και επάγγελμα μαζί.

Εκτός από το ποδόσφαιρο ποιο άλλο άθλημα παρακολουθείς και γιατί;

Παρακολουθώ μπάσκετ, αλλά και άλλα αθλήματα. Μου αρέσει το βόλεϊ, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και ειδικότερα η φόρμουλα 1, αλλά και γενικότερα ότι έχει σχέση με τον αθλητισμό, που είναι ένα από τα πιο ωραία πράγματα που μπορείς να έχεις στη ζωή σου.

Κεφάλαιο Εθνική Ομάδα: Ποιος είναι ο προσωπικός αλλά και ομαδικός στόχος για το Euro 2012;

Η Εθνική ομάδα είναι κάτι το ξεχωριστό για όλους μας. Στόχος μας είναι να πάμε όσο καλύτερα και όσο μακρύτερα γίνεται σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και εγώ από την πλευρά μου θέλω να προσφέρω αυτό που μπορώ για να πετύχουμε αυτό το στόχο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons