OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΙΚΑΡΟΣ 100-63

Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 100-63 τον Ίκαρο Καλλιθέας στο ΣΕΦ για την 22η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, κάνοντας ουσιαστικά μία καλή προπόνηση ενόψει του τελικού του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και ένα ακόμα βήμα για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους» οι Παπανικολάου, Κέσελ και Μάντζαρης, άλλο ένα ρεσιτάλ…ασίστ έδωσε ο Σπανούλης. Μόνοι τους πάλευαν Μπάξτερ και Βασίλιεβιτς από πλευράς φιλοξενούμενων.

Ο αγώνας:

Με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να γίνεται έξω φρενών από την…αδιαφορία των παικτών του Ολυμπιακού στο πρώτο τρίλεπτο (2-4 ο Ίκαρος) και να καλεί τάιμ άουτ για να τους τα…ψάλει ξεκίνησε η αναμέτρηση. Από εκεί και έπειτα, οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν «γκάζι», έκαναν σερί 13-0 (15-4 στο 6΄) και με μπροστάρηδες στο σκοράρισμα τους Ντόρσεϊ, Πρίντεζη, Μάντζαρη, Παπανικολάου και τον Σπανούλη να μοιράζει ασίστ, μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 26-14.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Χάινς, (31-17 στο 12΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις με μακρινά σουτ του Βασίλιεβιτς και προσπάθειες του Μπάξτερ (33-24 στο 14΄). Παράλληλα, δημιούργησαν κάποια προβλήματα με τη «ζώνη» στους παίκτες του Ίβκοβιτς. Η είσοδος του Κέσελ που συνέχισε στις καλές του εμφανίσεις, οδήγησε ξανά τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα 44-26 (18’). Ο Ίβκοβιτς δοκίμασε αμυντικά σχήματα, έπαιξε «ζώνη» με προσαρμογές ενόψει τελικού, αφού το σκορ ημιχρόνου (51-31) του επέτρεπε τα…πειράματα.

Το δεύτερο μέρος παίχτηκε σε ακόμα πιο χαλαρούς ρυθμούς από τους γηπεδούχους, που έκαναν συντήρηση δυνάμεων, αλλά σε κάθε ευκαιρία προσέφεραν και θέαμα. Ο Σπανούλης έδινε το ένα μετά το άλλο έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, Ντόρσεϊ και Παπανικολάου συνέχισαν «ζεστοί» για το 67-40 στο 28ο λεπτό και το τελικό 100-63 έγραψε την ιστορία μίας ακόμη εύκολης νίκης των πειραιωτών στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 51-31, 69-42, 100-63.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Άντιτς 3, Σπανούλης 7 (10 ασίστ), Ντόρσεϊ 10, Κέσελ 12 (3), Πελεκάνος 6, Παπαδόπουλος 8, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 16, Μάντζαρης 10 (2), Σλούκας 4.
Ίκαρος Καλλιθέας (Θανάσης Σκουρτόπολος): Σκορδίλης 4, Μπάξτερ 11 (1), Κουμπούρας, Καράμπουλας, Τσιάρας 2, Βασίλιεβιτς 10 (3), Αγαδάκος 5, Μπέινς 10, Μπεκ 11 (3), Λιούμπισιτς 5, Παναγιωταράς, Λαρεντζάκης 5.

Γήπεδο: ΣΕΦ
Θεατές: 250
Διαιτητές: Γκούμας, Κατραχούρας, Παντελίδης (Γιοχαλής)

*Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Κέσελ χτύπησε στη μύτη και αποχώρησε, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν κάτι σοβαρό.

** Έπειτα από απουσία δύο εβδομάδων λόγω μικροεπέμβασης που έκανε στην πλάτη, επέστρεψε σε αγωνιστικούς ρυθμούς ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

*** Εξαιρετικά αμφίβολη είναι όπως όλα δείχνουν η συμμετοχή του Έισι Λο στον τελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός που ταλαιπωρείται από κάκωση, εμφανίστηκε σε ΣΕΦ με…πατερίτσες. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons