OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Όλα… και τίποτα...

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μονομαχούν απόψε (17:00, ΝΕΤ) με ουσιαστικό έπαθλο την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο που σημαίνει πολλά αλλά και… τίποτα. Αυτοπεποίθηση στα ύψη, αλλά και αγωνία για Άντιτς στους «ερυθρόλευκους», αποφασιστικότητα για διπλό στους «πράσινους».

Πρόκειται για τη μόλις δεύτερη από τις πολλές μονομαχίες των «αιωνίων» που θα ακολουθήσουν, καθώς ακολουθεί σε ένα μήνα ο τελικός Κυπέλλου (εφόσον Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός την επόμενη εβδομάδα αποκλείσουν-ως γηπεδούχοι-τον ΠΑΟΚ και την Καβάλα αντίστοιχα στα ημιτελικά), εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι μονομαχίες τους στους τελικούς της Α1, ενώ υπάρχει πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησής τους και στο Final 4 της Ευρωλίγκας. 

 Πίστη παρά τα προβλήματα

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά το θρίαμβο επί της Αναντολού Εφές, αλλά και πολλά αγωνιστικά προβλήματα περιμένει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη γίνονται το αφεντικό για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, ενώ εφόσον υπερκαλυφθεί και η διαφορά της ήττας στο ΟΑΚΑ (74-70), η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα πρέπει να κάνει δύο ήττες-και οι «πράσινοι» καμία-στις επτά αγωνιστικές που απομένουν για να χάσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Κι αυτό γιατί ακολουθεί εύκολο πρόγραμμα κόντρα σε Άρη, Ίκαρο, Πανιώνιο, Καβάλα εντός και Κολοσσό, ΚΑΟΔ και Ηλυσιακό εκτός έδρας.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πέρο Άντιτς, που χθες πέρασε από το ΣΕΦ αλλά δεν προπονήθηκε. Ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και χθες συνέχισε τη φαρμακευτική αγωγή στο νοσοκομείο. Λογικά θα είναι στη δωδεκάδα, αλλά προφανώς έχει καταβληθεί από την ασθένεια που τον ταλαιπωρεί από την Πέμπτη. Πολλές πιθανότητες να βρίσκεται στη δωδεκάδα μετά από σχεδόν δύο μήνες έχει ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, που είναι απολύτως υγιής αλλά δεν έχει ρυθμό, ενώ εκτός σίγουρα θα είναι ο ανέτοιμος Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο Μάρκο Κέσελ.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και με την παρουσία των ιδιοκτητών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, αλλά και του αντιπροέδρου Γιώργου Σκινδήλια. Σε ό,τι αφορά στα εισιτήρια, δεν έχουν εξαντληθεί, αλλά εκτιμάται πως μέχρι το τζάμπολ θα υπάρχει το πρώτο sold out της σεζόν και θα έχουν εξαφανιστεί και τα περίπου 11.000 εισιτήρια που εκδόθηκαν.

Να… τελειώνει

Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν καλά πως όλα κρίνονται στα play offs και έχουν αποδείξει-δύο φορές τα τελευταία τρία χρόνια-πως μπορούν να στεφθούν πρωταθλητές ακόμη και με μειονέκτημα έδρας. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως τους αφήνει αδιάφορους το σημερινό ματς. Κάθε άλλο… Οι «πράσινοι» θέλουν σήμερα την πρώτη τους νίκη σε κανονική περίοδο στο ΣΕΦ μετά από τέσσερα χρόνια για να εξασφαλίσουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Εφόσον τα καταφέρουν, θα έχουν διαφορά ενός βαθμού από τον Ολυμπιακό, αλλά ουσιαστικά θα πρέπει να κάνουν δύο ήττες (και οι «ερυθρόλευκοι» καμία) για να χάσουν την πρωτιά, από τη στιγμή που θα υπερτερούν και στην ισοβαθμία. Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου δεν έχει πολλές παγίδες για τους πρωταθλητές, που αντιμετωπίζουν Καβάλα, ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο, Κολοσσό εντός και Ηλυσιακό, Μαρούσι, Περιστέρι και Πανιώνιο εκτός έδρας.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν υπολογίζει μόνο στη βοήθεια του τραυματία Στίβεν Σμιθ. Τη θέση του στη δωδεκάδα θα πάρει ο Αλέξης Κυρίτσης. Στη χθεσινοβραδινή προπόνηση το «παρών» έδωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα και διαβεβαίωσε τους παίκτες πως η διοίκηση παραμένει δίπλα τους.

* Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σχινάς, Γκόντας και Αναστόπουλος, όπως προέκυψε από την επεισοδιακή κλήρωση που έγινε την Πέμπτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons