OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 78-77...Μην σταματάς να τους γλεντάς...

Αυτό ναι ήταν γλέντι. Γλέντι από τα λίγα. Ήρθαν οι… εξασφύριχτροι στο ΣΕΦ και δεν προηγήθηκαν ούτε μία φορά. Ούτε 0-2 ρε παιδάκι, έτσι για να πανηγυρίσουν. Ο Θρύλος λοιπόν, τους… φιλοξένησε με τον καλύτερο τρόπο. Από την αρχή μέχρι το τέλος σφαλιάρες. Με τρίποντα, καρφώματα, τάπες, αιφνιδιασμούς και άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα. 

Η νίκη ήταν ερυθρόλευκη από το πρώτο δευτερόλεπτο και το μόνο που έκαναν οι πράσινοι, ήταν να προσπαθούν να μειώσουν και το έκαναν στο τέλος με κάτι απίστευτα τρίποντα, από αυτά τα δικά τους, τα γεμάτα φάρδος σουτ. Αλλά και το φάρδος έχει όρια και κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσουν το ματς. Ακόμα και αν έβαζαν τρίποντα από το πουθενά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και με τον Σπανούλη να πετυχαίνει έξι γρήγορους πόντους προηγήθηκε 4-0 και 9-3 και 12-5 με τρίποντο του Μάνζταρη. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Πρίντεζης και έκλεισε το δεκάλεπτο με 22-15!  

Ο Θρύλος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μάλιστα παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ, κατάφερε να δημιουργήσει καλή διαφορά. Προηγήθηκε με 29-16 και 32 -18) (με τρίποντη βόμβα του Αντιτς) Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν το 35-18. Και το ημίχρονο έκλεισε με 43-31. 

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 44-40 στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 11-0 ξέφυγε με 55-40 και έκλεισε το δεκάλεπτο με 59-42! Κάπου εκεί νόμισαν οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ότι το ματς τελείωσε και χαλάρωσαν. Οι πράσινοι ροκάνιζαν την διαφορά και έφτασαν στον πόντο 76-75, στο τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Σλούκας με δύο βολές έκανε το 78-75 και στο τέλος ο Μπατίστ ο γνωστός… ορειβάτης, ευστόχησε σε νεκρό χρόνο σε σουτ που δεν μπαίνει ποτέ. Πανηγύρισε, έδειχνε τα τριφύλλια στο στήθος, αλλά το σουτ βρε κακομοίρη ήταν δίποντο και όχι τρίποντο.  

Αλλά εμείς θέλαμε να μην την είχε πατήσει την γραμμή και να το μετρούσαν οι διαιτητές δίποντο. Για να είχαμε το non-call καλάθι! 

Ο Θρύλος ουσιαστικά εξασφάλισε την πρώτη θέση στη κανονική περίοδο και πλέον θα πάει στους τελικούς της Α1 με πλεονέκτημα έδρας. Θρύλε γερά, πρωτάθλημα ξανά.  

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-31, 59-42, 78-77

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Λο 6, Άντιτς 7(2), Σπανούλης 10, Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 6(1), Γκετσεβίτσιους 5(1), Πρίντεζης 13(3), Παπανικολάου 1, Μάντζαρης 11(3), Σλούκας 7.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 10(2), Μπατίστ 16, Λόγκαν 7(1), Τσαρτσαρής 3(1), Διαμαντίδης 11(2), Βουγιούκας 12, Καλάθης 3, Καϊμακόγλου 5(1), Γιασικεβίτσιους 3(1). 


 http://www.thrylos.gr/


«Εμείς οι καλύτεροι»


 Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε και σήμερα μεγάλη δουλειά για τον Θρύλο και όπως δήλωσε μετά τη νίκη επί του ΠΑΟ, η ομάδα του πήρε αυτό που άξιζε. Απομένει πλέον να μάθει να διαχειρίζεται και την πίεση στα κρίσιμα λεπτά.

Στην αρχική τοποθέτησή του ανέφερε: «Η νίκη είναι πάντα νίκη. Πλέον, έχουμε το παιχνίδι με τον Κολοσσό και θα πρέπει να κερδίσουμε κι εκεί. Θα πρέπει, βέβαια, να κερδίσουμε και όλους τους επόμενους αγώνες. Το πρόγραμμα είναι βατό και στο γήπεδό μας είμαστε πιο δυνατοί. Στόχος μας πλέον είναι να πάρουμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Έχουμε ένα πρόβλημα στο πρέσινγκ. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να βελτιώσουμε, γιατί είναι κρίμα να χαλάει όλη αυτή η εικόνα που είχαμε για τρία δεκάλεπτα και κάτι παραπάνω. Παίξαμε κατά τη γνώμη μου και καλό μπάσκετ και καλή άμυνα. Είναι κρίμα να χαλάει αυτό τα τρία τελευταία λεπτά».

Ακολούθως απαντώντας σε ερωτήσεις είπε:


Για το γεγονός πως στο τέλος χάνουν τις διαφορές που παίρνουν: «Πρέπει, όπως είπα πριν, να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα, όταν δηλαδή μας πιέζει η αντίπαλη ομάδα. Είναι κάτι στο οποίο παίζει ρόλο και η απειρία. Είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε και έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ από την αρχή της χρονιάς».

Για το εάν ο Ολυμπιακός έχει συγκεκριμένο ταβάνι ή έχει περιθώρια βελτίωσης: «Δεν έχουμε σκοπό να απαντήσουμε σε κανέναν. Μόνοι μας φέραμε τον κόσμο στο γήπεδο και αυτός ο κόσμος δείχνει ότι γουστάρει να βλέπει την ομάδα. Όμως, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Είμαστε μία παρέα όλοι οι παίκτες κι αυτό είναι το σημαντικότερο».

Για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό: «Εντάξει, το πάμε πολύ μακριά. Θα σας πω κάτι που το έχουμε πει όλοι. Θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ποιος θα είναι σε μεγαλύτερη φόρμα εκείνη την περίοδο. Ο Παναθηναϊκός έχει έμπειρη ομάδα. Εμείς διαθέτουμε ομάδα με ενέργεια και ενθουσιασμό και αυτό πρέπει να το σταθεροποιήσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό για τη συνέχεια».

Για το εάν θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζει τάσεις αυτοκαταστροφής: «Αυτό έχει γίνει στα δύο τελευταία παιχνίδια, που είχε πάρει διαφορά και την έχασε. Δεν έχουμε τάσεις αυτοκαταστροφής. Απλώς, όπως είπα και πριν, πρέπει να βελτιώσουμε την αντίδρασή μας στο πρέσινγκ και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Δεν έχει έρθει η καταστροφή, κερδίσαμε! Και αυτό είναι το σημαντικότερο».

Για το κλίμα που επικρατεί στον Ολυμπιακό: «Εννοείται ότι υπάρχει κλίμα νίκης. Εάν μας λέγανε να κερδίσουμε πριν από το παιχνίδι με έναν πόντο, θα το παίρναμε. Σίγουρα αυτό που μας στενοχώρησε είναι ότι ο κόσμος έφυγε λίγο απογοητευμένος, γιατί στο σημερινό (12/02) παιχνίδι παίξαμε πολύ καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα, δηλαδή για 35 λεπτά».

«Χάσαμε συγκέντρωση και διαφορά»

Ο Κώστας Σλούκας σκόραρε ξανά δύο κρίσιμες βολές στη νίκη επί του ΠΑΟ, αλλά αυτό που φάνηκε στις δηλώσεις του να του έμεινε περισσότερη απ' αυτή την πολύ μεγάλη νίκη ήταν η έλλειψη συγκέντρωσης στα τελευταία λεπτά.

«Σίγουρα μένει πικρία. Παίξαμε για 35 λεπτά πάρα πολύ καλό μπάσκετ και ήμασταν συγκεντρωμένοι. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο τέλος και δεχτήκαμε κάποιους πόντους, με αποτέλεσμα να χάσουμε και τη διαφορά», είπε αρχικά ο διεθνής πλέι μέικερ. Ακολούθως απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε:

Για το εάν υπάρχει εξήγηση που χάθηκε η διαφορά: «Σίγουρα, σε τέτοια παιχνίδια παίζει ρόλο και η απειρία και το γεγονός ότι δεν μένεις συγκεντρωμένος για περισσότερο χρονικό διάστημα στον αγώνα. Πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας, με τον Κολοσσό Ρόδου, στο οποίο πρέπει να νικήσουμε για να πάρουμε την πρώτη θέση».

Για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ: «Όπως είπα και πριν, το σημαντικό παιχνίδι είναι στη Ρόδο. Εμείς έχουμε πει στα αποδυτήρια ότι κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Νομίζω ότι η ομάδα βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Σίγουρα, οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται τον κόσμο πλάι τους. Η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ καλή και μας βοήθησε πολύ. Σίγουρα, χρειαζόμαστε τον κόσμο και για τη συνέχεια».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons