OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Η κριτική των παικτών

Ο Ολυμπιακός πήγε, είδε και κατέκτησε την Τούμπα, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με σκορ 2-0 για την 20η αγωνιστική της Super League. Με αυτό το αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα του Παναθηναϊκού στην Λιβαδειά και μείωσαν την διαφορά τους από την κορυφή του πρωταθλήματος στους δύο βαθμούς.

Αμπντούν και Μιραλάς ήταν οι σκόρερ των δύο τερμάτων του Θρύλου, ενώ θετικό είναι το πρόσημο στην απόδοση όλων ποδοσφαιριστών της ομάδας που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση. Η κριτική των παικτών από το RedPlanet.gr:

Μέγκιερι: Στο πρώτο μισάωρο του αγώνα δεν έδειχνε να πατάει καλά στα πόδια του και ήταν ιδιαίτερα ασταθής στις εξόδους του. Από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και στην επανάληψη δεν επέτρεψε στον Ίβιτς να μειώσει για τον ΠΑΟΚ. Θετική η παρουσία του.

Μοδέστο: Καλός ανασταλτικά, δεν τόλμησε επιθετικά ο Κορσικανός άσος των ερυθρολεύκων. Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι πίεσαν από την πλευρά του και συχνά έβγαζαν παραπάνω παίκτη, ο Μοδέστο ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην θέση του δεξιού αμυντικού. Όταν πέρασε σε θέση χαφ μετά το 60', βοήθησε τον Ολυμπιακό να ισορροπήσει στο ματς, προσθέτοντας δύναμη στην μεσαία γραμμή της ομάδας.

Αβραάμ: Ίσως η καλύτερη εμφάνιση του Έλληνα διεθνή στόπερ μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Θηρίο ανήμερο, δεν άφησε ούτε τον Αθανασιάδη, ούτε όποιον παίκτη βγήκε στον χώρο ευθύνης του, να φανεί απειλητικός. Έπαιξε με αυταπάρνηση και είχε σπουδαία απόδοση στο ματς.

Μέλμπεργκ: Η ηγετική φυσιογνωμία και οι εξαιρετικές του εμφανίσεις, δεν είναι είδηση. Είδηση είναι όταν ο Σουηδός δεν παίζει καλά. Στην Τούμπα ήταν και πάλι "βράχος", κατεύθυνε σωστά τους υπόλοιπους της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής και έδινε σιγουριά στους συμπαίκτες του, ενώ σπάνια ηττήθηκε σε προσωπική μονομαχία. Ο γνωστός καλός Όλοφ.

Μαρκάνο: Θετικότατη η εμφάνιση του Ισπανού μπακ στην Τούμπα. Δεν άφησε τον Σαλπιγγίδη να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών, ενώ ήταν πολύ καλός στις εναέριες μονομαχίες, κερδίζοντας τις περισσότερες φορές τους αντιπάλους του. Στο ενεργητικό του και μια σωτήρια επέμβαση στο πρώτο ημίχρονο, ύστερα από λανθασμένη έξοδο του Μέγκιερι.

Μανιάτης: Επιθετικά δεν φάνηκε όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, καθώς στο σημερινό ματς κοίταξε περισσότερα τα αμυντικά του καθήκοντα όπου τα πήγε περίφημα. Έτρεξε και κάλυψε πολλούς χώρους ο Μανιάτης, δίνοντας συνεχώς στηρίγματα στους συμπαίκτες του και βοήθησε τα μέγιστα ανασταλτικά. Θετικότατη η εμφάνιση του στην Τούμπα.

Ορμπάιθ: Δεν φάνηκε πολύ μέσα στον αγώνα, ωστόσο ήταν αυτός που ηρεμούσε την ομάδα, προσπαθούσε να σπάσει τον ρυθμό του ΠΑΟΚ και μετέφερε σωστά την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Ανεβάζει την απόδοση του από παιχνίδι σε παιχνίδι ο Βάσκος χαφ.

Αμπντούν: Ο Αλγερινός, που έχει ακούσει τα εξ' αμάξης τελευταία από μερίδα οπαδών της ομάδας, ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο του Ολυμπιακού για τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα δεν ήταν σπουδαίο κατόρθωμα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Κρέσιτς, ωστόσο πιστώνεται πως είχε την διορατικότητα να ακολουθήσει την φάση και να βρεθεί σε σωστή θέση για να σκοράρει. Εκτός από το γκολ, ο Τζαμέλ δεν εντυπωσίασε με την απόδοση του στην Τούμπα, όμως έπαιξε πολύ πιο ώριμα και μυαλωμένα από άλλες φορές. Και εις ανώτερα.

Μιραλάς: Είχε ένα απολαυστικό πρώτο ημίχρονο ο Βέλγος, όπου "χόρευε" τους αντιπάλους του όπως και όποτε ήθελε. Το γκολ του ήταν καταπληκτικό και ήταν αυτό που ουσιαστικά έθεσε νοκ άουτ τον ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στην επανάληψη μοιάζει με θαύμα που έφυγε... αρτιμελής από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι ανήμποροι να τον ανακόψουν, παίκτες των γηπεδούχων, σημάδευαν με πρωτοφανή μανία τα πόδια του. Κέρδισε την αποβολή του Λάζαρ. Μοναδικό "ψεγάδι" σε μια κατά τα άλλα γεμάτη εμφάνιση, το γεγονός ότι ξεχνιόταν να αμυνθεί σε κάποια σημεία του αγώνα.

Ιμπαγάσα: Πολύ καλός ο Αργεντινός στα 60 λεπτά που αγωνίστηκε στην Τούμπα. Εκτός από τις δεδομένες οργανωτικές του ικανότητες, είχε περίσσιο θράσος, τσαμπουκά και φιλότιμο, καλύπτοντας αρκετά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο. Στα συν του ότι δεν μάσησε ούτε στιγμή στους ψευτοτσαμπουκάδες του ψευτοήρωα Γκαρσία. Άφησε τη θέση του στον Τοροσίδη.

Τζεμπούρ: Δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του ο Αλγερινός επιθετικός, ωστόσο τα έδωσε όλα προσφέροντας ουσιαστικά σε όλους τους τομείς. Κινούνταν διαρκώς δημιουργώντας κενούς χώρους για τους συμπαίκτες του, είχε συμμετοχή στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ δεν παρέλειπε να πρεσάρει τους αντίπαλους αμυντικούς. Καλή η προσπάθεια του Ραφίκ στην αναμέτρηση.

Τοροσίδης: Αντικατέστησε τον Ιμπαγάσα με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και πρόσθεσε ταχύτητα και φρέσκα πόδια στην άμυνα της ομάδας του. Με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο και με την ταυτόχρονη μετατόπιση του Μοδέστο στα χαφ, ο Ολυμπιακός λειτούργησε πιο ισορροπημένα στην δεξιά πλευρά.

Καζίμ-Ρίτσαρντς: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Μιραλάς στο 77'. Έδειξε ελαφρώς έξω από τα νερά του, πράγμα φυσιολογικό για ένα παίκτη που δεν έχει κλείσει ούτε μια εβδομάδα στην καινούργια του ομάδα. Ωστόσο πρόλαβε να δείξει πως πρόκειται για ένα ταχύτατο επιθετικό, που ξέρει να κινείται πολύ σωστά μέσα στο γήπεδο.

Χολέμπας: Μπήκε στη θέση του Αμπντούν στο 87' και δεν μπορεί να κριθεί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons