OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0 (54' Marcano)




 Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη για το νέο έτος δεν είχε τα πολλά γκολ με τα οποία αποχαιρέτησαν οι ερυθρόλευκοι το 2011 αλλά το γκολ του Μαρκάνο έδωσε τους πολύτιμους 3 βαθμούς στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Ταυτότητα Αγώνα


Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Δελφάκης Ιωάννης (Αρκαδίας)
Α' Βοηθός: Ελευθερίου Φλώριος (Αθηνών)
Β' Βοηθός: Αναστόπουλος Δήμος (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Παππάς Ανδρέας (Αθηνών)
Παρατηρητής: Γιανναδάκης Εμμανουήλ (Λασιθίου)
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (46' Μακούν), Φετφατζίδης, Φουστέρ (64' Γέστε), Μιραλάς, Τζιμπούρ.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Τόμας, Ζουέλα, Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Μακρής, Καραγκούνης, Καραμάνος, Δημούτσος (62' Γκαρσία), Αναστασακος.

Σκόρερ: 53' Μαρκάνο
Κίτρινες κάρτες: 32' Α. Παπαδόπουλος / 29' Δημούτσος
Κόκκινες κάρτες:

Ανασκόπηση Αγώνα


Δίχως κάποια ιδιαίτερη έκπληξη παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Η προτίμηση του Μαρκάνο αντί του Μέλμπεργκ ήταν για λόγους τακτικής, ενώ ο Φετφατζίδης είχε την ευκαιρία να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα και πάλι. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δώνης προσπάθησε να βρει λύσεις για να καλύψει τα κενά των απουσιών (Τάτος, Μήτρογλου, Σκόνδρας, Μπάλλας).

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση όπως μας έχει συνηθίσει σε κάθε αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Έτσι λοιπόν, δεν άργησαν να πάρουν το κέντρο από την αποδυναμωμένη ομάδα του Γιώργου Δώνη και να ελέγξουν το παιχνίδι από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, έκλειναν σωστά τους διαδρόμους και σε ελάχιστες περιπτώσεις περνούσαν τη μεσαία γραμμή.

Ο "τρομοκράτης" έψαχνε τ' όπλο του...

Οι ευκαιρίες λοιπόν, δεν άργησαν να έρθουν με τον Ραφίκ Τζιμπούρ να μετατρέπεται σε μοιραίο, αφού είχε δύο σπουδαίες στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Η πρώτη ήταν στο 12ο λεπτό, όπου αστόχησε ελάχιστα με το κεφάλι, ενώ η δεύτερη στο 18' είχε την ίδια κατάληξη, μόνο που προήλθε από σουτ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ρυθμός έπεφτε κι αυτό λειτουργούσε υπέρ των φιλοξενούμενων, που άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους και να βγαίνουν δειλά δειλά προς την εστία του Μέγιερι. Οι "ερυθρόλευκοι" έριξαν στροφές, δεν πέτυχαν το πολυπόθητο γρήγορο γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος και ήταν κάπως επηρεασμένοι όσο κυλούσε ο χρόνος.

.... και ο Ατρόμητος υπνώτιζε τους Πειραιώτες

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Ατρόμητος έκανε το παιχνίδι του και εφάρμοζε έξυπνη τακτική, ροκάνιζε το χρόνο σπάζοντας τον ρυθμό του Ολυμπιακού και τελικά κατάφερε να πάει στο ημίχρονο με το 0-0, που του έδινε ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα στο Φάληρο.

Στην επανάληψη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του και έβαλε έναν πιο δημιουργικό παίκτη στο ματς. Ο λόγος για τον Μακούν που πήρε τη θέση του Μοδέστο, όμως και πάλι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός επιθετικά και δεν μπορούσε να βρει κενούς διαδρόμους για να φτάσει προς την εστία του Ιτάνζ.

Ο Ατρόμητος μάλιστα δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία στο 51' όταν ο Νάστος έκανε το σουτ εντός περιοχής στην αντεπίθεση, αλλά ο Μέγιερι έσωσε την εστία του. Η συγκεκριμένη φάση, βγήκε σε καλό στους Πειραιώτες, αφού αντέδρασαν, απάντησαν και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Ο Ιβάν έδωσε τη λύση (1-0)

Λίγο πριν συμπληρωθούν τα πρώτα δέκα λεπτά στο δεύτερο μέρος (53'), ο Φετφατζίδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαρκάνο με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του Περιστερίου. Ο Χολέμπας λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων στο 55', αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.



11άδα με Φέτφα και χωρίς Μέλμπεργκ...

 Με τον Γιάννη Φετφατζίδη σε ρόλο αντι-Ιμπαγάσα θα υποδεχθεί ο Θρύλος τον Ατρόμητο στην αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής της Super league.

Ο Βαλβέρδε επέλεξε επίσης ν' αφήσει εκτός αρχικής 11άδας και τον Όλοφ Μέλμπεργκ ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό. Οι πρώτες επιλογές του Ισπανού για την αναμέτρηση που ξεκινά στις 19:30  είναι οι:

Μέγερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο, Φετφατζίδης, Μιραλάς, Φουστέρ και Τζεμπούρ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons