OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 69-80...

Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός υποχρέωσε στην πρώτη του εντός έδρας ήττα τον Πανιώνιο με σκορ 80-69 εκμεταλλευόμενος το πιο πολυδιάστατο παιχνίδι του.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την 9η νίκη του στο πρωτάθλημα με σκορ 80-69 επί του Πανιωνίου στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ κι έμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν ψυχραιμία και κατάφεραν να αντιδράσουν στο παιχνίδι του Πανιωνίου το οποίο περιοριζόταν στα σουτ τριών πόντων επιθετικά. Η άμυνα ζώνης των "ερυθρολεύκων" σε συνδυασμό με τη μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ (24-38) χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό. 

Ο αγώνας:

Ο Πανιώνιος μπήκε στο παρκέ με στόχο να κρατήσει χαμηλά στο σκορ τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο ίδιος έχανε πολλές επιθέσεις. Στο 6' είχε πετύχει μόλις 4 πόντους (4-13) και ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει πάρει από νωρίς τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Σταδιακά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά και με τον Γιάνκοβιτς να ευστοχεί σε βολές βρέθηκαν στο 9' σε απόσταση ενός τριπόντου (17-20), πριν τελικά ο Χάινς με καλάθι και φάουλ γράψει το 17-23 του α' δεκαλέπτου. Στο τέλος της περιόδου ο Δημήτρης Κατσίβελης αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ έχοντας χτυπήσει στο αριστερό του γόνατο μετά από σύγκρουση με τον Σαρικόπουλο. Αμέσως του τοποθετήθηκε πάγος κι έκτοτε δεν επέστρεψε στο παιχνίδι.

Το δεύτερο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε έναν άτυπο διαγωνισμό σουτ τριών πόντων με τις δύο ομάδες να ευστοχούν σε διαδοχικά τρίποντα. Οι Ντίμπλερ και Γιάνκοβιτς έδιναν λύσεις για τον Πανιώνιο, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός έστω και δύσκολα διατηρούσε το προβάδισμα χάρη στους Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζη.

Ο Γκετσεβίτσιους έκανε το 19-26, μείωσε σε 22-26 ο Γιάνκοβιτς με τρίποντο στον αιφνιδιασμό, ενώ ο Ντίμπλερ μείωσε ακόμα και στο καλάθι (32-34). Ωστόσο, οι "ερυθρόλευκοι" έτρεξαν στο τέλος του ημιχρόνου ένα επιμέρους 7-2 και έφυγαν για τα αποδυτήρια στο +7 (34-41), έχοντας σαφή εντολή από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να πάνε το παιχνίδι μέσα στο ζωγραφιστό.

Με όπλο τους ψηλούς του ο Ολυμπιακός

Με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός στην επανάληψη, βρέθηκε στο +10 (43-53) καθώς οι Γλυνιαδάκης και Πρίντεζης δεν είχαν αντίπαλο μέσα στη φροντ λάιν. Ο Πανιώνιος μάλιστα στάθηκε άτυχος καθώς στο 23' έχασε ένα ψηλό, τον Νίκο Μπάρλο του οποίου βγήκε ο ώμος και έφυγε για τα αποδυτήρια εσπευσμένα.

Ο Πανιώνιος προσπαθούσε μόνο με τρίποντα να μειώσει, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς είχε χάσει τα καλά του ποσοστά έξω από τα 6.75μ. Έτσι με ένα καλάθι και φάουλ από τον Κις έκανε το σκορ 49-55 στο 27'. Πάντως, ο Γκετσεβίτσιους με τρίποντο έγραψε το 53-62 και αν ο Στίβεσον δεν ήταν άστοχος στις βολές που επιχείρησε, ο Πανιώνιος θα είχε πλησιάσει περισσότερο από το 56-62 με το οποίο ολοκλήρωσε το γ' δεκάλεπτο.

Στο 33' ο Λούκας έγραψε το 59-68 στέλνοντας και πάλι τη διαφορά στους 9 πόντους. Ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν να διατηρήσει την διαφορά, παίζοντας και με το χρονόμετρο. Ωστόσο, ο Γιάνκοβιτς μείωσε σε 63-68 στο 34' και ο Μπίλι Κις σε 66-70 δύο λεπτά αργότερα. Ο Γκετσεβίτσιους αρχικά και ο Πρίντεζης στα 2.22'' πριν το τέλος του αγώνα έγραψε το 66-76 στέλνοντας ξανά τη διαφορά στο +10 με εύστοχο τρίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 34-41, 56-62, 69-80

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons